Стоян Мирчев: Ако БСП получи третия мандат ще предложим служебното правителство да стане редовно

Авг 11, 2021 Новини БСП в медиите 0 891

ГЕРБ ще си направят театъра с вземането на втория мандат, защото са в тотална изолация, заяви Мирчев

“Ако президентът връчи третия мандат на БСП, левицата ще предложи служебното правителство да стане редовно, като преди това ще се проведат разговори с министрите дали желаят да останат в редновен кабинет.

Ще проведем разговори и с другите три партии на промяната - “Има такъв народ”, “Демократична България” и “ИБГНИ”. Тогава ще се види дали т.нар. партии на протеста наистина искат смяна на модела, защото проблемите в страната са големи - инфлацията оказва тежко влияние на цените, протестират медицински работници, започнаха протести на ресторантьорите, наложителна е актуализация на бюджета, Планът за взъстановяване не е готов, трябва преизчисление на пенсиите.” Това заяви народният представител и секретар на парламентарната група на БСП Стоян Мирчев по БТВ. Той бе категоричен, че предизвикателствата пред държавата са много големи и е нужно редовно правителство, за да се разрешат.

Мирчев подчерта, че БСП няма да преговаря с ГЕРБ и ДПС.

“Президентът решава на коя от четирите партии ще връчи мандата. Голям противник съм на това, което направи Христо Иванов с изказването си вчера - да се опитва да наставлява президента в коя посока да даде третия мандат. Това си е изцяло отговорност на президента Радев и ние нямаме право да се бъркаме в неговите решения. Сигурни сме, че ще вземе правилното решение.”, уточни Стоян Мирчев.

Относно заявената  от Бойко Борисов заявка за представяне на кабинет при връчаване на втория мандат, социалистът коментира: “ГЕРБ ще си направят театъра с вземането на втория мандат, защото последните дни се изгубиха от сцената. Те не коментират важните за държавата теми. Бойко Борисов пак  започна с неговите включвания от Фейсбук и някаси трябва да прикрият, че са в тотална изолация.

Те се превърнаха може би в новото универсално зло в българската политика и никой не иска да се докосва до тях. Така че те ще изиграят своето фиаско с мандата и вече трябва да гледаме сериозно към третия мандат.”