А. Зафиров: Подкрепете справедливите искания на майките

Политическите скандали от последната седмица са на път да убият и последните съпротивителни сили на българските граждани за намиране на изход от тежката икономическа и духовна криза в която се намира обществото ни

Политическите скандали от последната седмица са на път да убият и последните съпротивителни сили на българските граждани за намиране на изход от тежката икономическа и духовна криза в която се намира обществото ни. Ето защо всяка проява на гражданско самосъзнание и отговорност е достойна за уважение и заслужава подкрепа. Думата ми е за онези бургаски майки, които от няколко дни протестират в центъра на града срещу неадекватната социална политика на кабинета, мръзнейки в минусовите температури в отчаян опит да събудят заспалите ни инстинкти за оцеляване.

В същото време в добре отоплената и уютна зала на общината ръководството на града обясни на смаяния избирател какви чудеса ни очакват през новата бюджетна 2011 година. Зоопарк, планетариум, зали за кръжочна дейност са само малка част от бъдещите проекти, където същите тези майки да водят своите невръстни дечица.

Само че, уважаеми управници от ГЕРБ, защо не се замислите колко струва днес издръжката на едно дете и дали ще има кой да се порадва на тези придобивки, когато вече става въпрос за физическото оцеляване на част от българското общество?! И не е ли този подход характерен за цялото управление на държавата – грандомански строежи и ремонти, за сметка на празните хладилници на все повече българи!

Господин кмете Николов, подписахте ли се под справедливите искания на бургаските майки?
Аз вече го направих!  

Атанас Зафиров – Областен председател на БСП Бургас