Румен Петков: Кампанията беше арогантна и приличаше на мутренските години

Юли 12, 2021 Новини БСП в медиите 0 596

12.07.2021

С важни за гражданите въпроси се спекулира и лъже безсрамно от така наречените партии на промяната. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия председателят на ПП АБВ Румен Петков и подчерта, че определението „партии на промяната“ е недотам валидно, предвид богатото политическо минало на основните лица в тях. В общ план той определи кампанията като вяла и постави няколко акцента.

„Всички говорят за промяна. Но човек като говори, трябва да има мярка. С голям интерес очаквам как ще намалят цената на тока и парното, това и вчера се обещаваше. Освен с тия безсрамни лъжи, с които се спекулираше и които са чувствителни за хората, мисля, че за отминалата кампания трябва да си дадем сметка за следното. Първо от билбордове и от Фейсбук ни засипаха само от едната от политическите институции. Ако това не бъде оценено от институциите и ако не се види произхода на парите, какъв е смисълът, че водихме битка с онова шкафче с милиони евро”.

Петков коментира изборния резултат и подредбата на политическите сили в новия парламент. Прогнозира отново цирк и липса на политики и подчерта важността на градивния диалог в пленарната зала.  

„Нямаше кампания, нямаше политически сблъсък и това допълнително демотивира хората и те не стигнаха до машите. Кампанията беше арогантна и заприлича на мутренските времена от 90- те години. Никой не чу конкретно кой какво мисли по конкретни теми. Видях само едни много билборди по пътищата на България и агресивна атака в интернет от партиите, които твърдят, че се борят срещу статуквото. Тези кампании бяха мащабни и скъпо платени, не е ясно от къде са средствата им и според мен, трябва да се направи справка. Защото така от видимото шкафче с пари на Борисов, да не стане невидимото шкафче на новите партии”.

Лидерът на АБВ определи изборния резултат на коалиция „БСП за България“ като лош. Румен Петков прогнозира нови избори в началото на януари следващата година.