Празният портфейл е символа на това управление

Символът на управлението на ГЕРБ е празния портфейл и празния джоб, страшното е, че сега хората не могат да си позволят елементарни неща, заяви председателят на ОбС на БСП - Габрово Николай Григоров

Символът на управлението на ГЕРБ е празния портфейл и празния джоб, страшното е, че сега хората не могат да си позволят елементарни неща, заяви председателят на ОбС на БСП - Габрово Николай Григоров. На пресконференция вчера той изрази своята позиция относно скандалите с подслушването, които тресат държавата и коментира провалът в икономическата политика на страната.

„Като човек съм отвратен от това, което се случва  с подслушването, самият акт е толкова девалвирал, че вече навсякъде се майтапят с тези неща, което означава,  че те не се приемат  на сериозно и са обречени на неуспех. Лошото е, че колкото  и гадно и  незаконно, да е това, то не  е главният проблем на това управление.  Основният провал на ГЕРБ е в икономиката. Вижте само какво става около нас:   Бюрото по труда - опашка, броят на фирмите, които свиват своята дейност или направо фалират  - ограмен, междуфирмена задлъжнялост, включително и огромни  средства,  които държавата дължи за изпълнени държавни поръчки, прекалено много на брой, несъбрани приходи за миналата година  над 2 милиарда, увеличен бюджет в честта за административни разходи  и за подслушване тази година в пъти.  На фона на тези данни искам да попитам: Даваме ли си сметка, че освен,  че се  руши държавността, кризата се задълбочава до нива, от  които ще трябват години,   за да успеем да се върнем на ниво 2007 - 2008година. Оправданията за управлението на тройната коалиция и за световната икономическа криза, звучят вече глупаво, защото редица държави започнаха да имат по - добри показатели.", бе категоричен  Григоров.

Притеснен от случващото се в българската икономика Николай Григоров запита българските граждани, кога най - накрая ще започнем да мислим с джоба си? Според  него българският народ ще приеме всички скандали , къде с хумор, къде с търпение, само че, когато нямаш доходи и нямаш какво да ядеш, когато не можеш да си плащаш кредитите, нещата изглеждат по  друг начин, това вече е трудно за приемане. „Провалът в управлението на ГЕРБ е тотален, а най - лошото е, че няма идея как да се излезе от този батак", заяви в заключение  габровският социалист.