Проф. Минчо Христов: БСП е единствената опозиционна партия, която се доказа в последните 4 години

Юли 04, 2021 Новини БСП в медиите 0 591

В България трябва да се отдели внимание на здравеопазването, доходите на хората и грабежа, който се извършва от монополите

„Всички заедно се включихме в коалицията “БСП за България“ заради сходството на нашите програми. Конкретно ние сме за премахването на статута на търговски дружества на болниците, за увеличение на доходите на хората, като се въведе необлагаем минимум за най-бедните хора и се увеличат драстично пенсиите. Ако се вземат парите от олигарсите и най-богатите нещата ще се компенсират и ще се даде въздух на най-бедните, които изнемогват.“ Това заяви проф. Минчо Христов, кандидат-депутат от листата на "БСП за България" в 25-МИР, в ефира на NovaNews.

В предаването “Офанзива с Любо Огнянов“ той заяви, че би подкрепил да се направи ревизия на предишното управление, за да се види кой колко е откраднал и кой колко трябва да върне.

Проф. Минчо Христов припомни, че в последния парламент БСП предложи ясно да подкрепи коалиция на т.нар. “протестни“ партии, за да може да се изчисти наследството на ГЕРБ, но не получи подкрепа. Той определя това действие като грозно и допълни: „Корнелия Нинова предложи в последния злополучен парламент да се спрат назначенията на ГЕРБ в последната минута на големите енергийни фирми, болниците и т.н. Тогава това разумно предложение беше отхвърлено от останалите.“ Проф. Минчо Христов добави, че ИТН, “Изправи се! Мутри, вън“ и “Демократична България“ не могат да направят стабилно правителство.

По думите му в сегашната ситуация в България трябва да се отдели внимание на няколко направления: здравеопазване и геноцидът, който се извършва в него, доходите на хората и грабежа, който се извършва от българските монополи.

„Първата промяна, която ще предложа в парламента, ако бъда избран, е смяната на тази престъпна комисия КЕВР и оттам ще се намалят цените на парното и тока“, заяви проф. Христов.

„Практиката показа, че изграждането на автомагистрали е престъпна дейност, чрез която се крадат милиарди. Все пак Хемус трябва да бъде построен, но по един честен начин, с прозрачни търгове, а не както сега - една държавна фирма да взима всичко, да прибира огромните пари и да ги преотдава на подизпълнители“, каза още той.

На въпроса защо хората трябва да гласуват за коалиция “БСП за България“, проф. Христов отговори: „Това е единствената опозиционна партия, която се доказа в последните 4 години. Животът на хората трябва да се промени към добро, трябва да се търсят мостове, а не да се търси политическо противопоставяне, което ще доведе неминуемо до една политическа криза“, завърши проф. Минчо Христов.