Тодор Байчев: Българските граждани трябва да подкрепят БСП, защото ГЕРБ се опитаха да откраднат настоящето и бъдещето ни

Юли 01, 2021 Новини БСП в медиите 0 988

Огромен спад в туризма в Бургас, без стимули за отрасъла, предупреди Байчев

"Кражбите са толкова големи, че хората не могат да ги асимилират и не вярват, че е възможно и затова отново гласуват за своите мъчители - това е Стокхолмски синдром. Аз се срещнах с военни от няколко градa и общ проблем, който се установи е, че на офицерите се признават само първите две години от военното училище за пенсионна възраст. Друг проблем е недостигът на войници в армията. Техниката е прекалено остаряла, трябва да модернизираме техниката и да преминем обучението на войниците на следващо ниво. Трябва да се мисли за бъдещето", заяви Тодор Байчев, трети в листата на "БСП за България" в Бургас в "Предизборно студио" по БСТВ.

Кандидатът за депутат коментира летния сезон в Бургас: "За съжаление масовият турист, който идва с чартърни полети, го няма. Това са туристите, пълнещи големите хотели и даващи поминък на населението. Туризмът не беше стимулиран като отрасъл. Другите държави преминаха към електронно издаване на визи и поставиха облекчения на ваксинирани туристи. При нас всичко беше оставено на хотелиерите, да се справят сами. Бургас може да предлага религиозен туризъм, хазартен туризъм, може да бъде развиван конгресния и спортния туризъм. Нищо не се прави в тази посока. Незаинтересоваността на администрацията води до разнобой, който отблъсква туристите и ги изпраща към Гърция и Турция. Напрежението между Обзор и Несебър се дължи на това, че Несебър получава три пъти повече пари, отколкото връща обратно на Обзор. Ако Обзор се отдели като община ще разполага с три пъти по-голям бюджет и ще могат да поддържат по-добра инфраструктура."

На въпроса кои са останалите основни проблеми на Бургас и областта, Байчев отговори: "Трудното намиране на работа. Бургас е един деиндустриализиран град. В миналото е имало 35 работещи предприятия, в момента има 4. Бургазлии са донори на съседни общини с работна ръка. Най-големия работодател е в Карнобат. Това принуждава хората да мигрират. Има летище, което работи 3 месеца в годината, сега когато няма чартъри, дори и през тях не работи. Трябва ни индустриализация. Българските граждани трябва да излязат да ни подкрепят, защото тези хора се опитаха да откраднат нашето настояще и бъдеще, и бъдещето на нашите деца."