Иван Иванов, БСП: Диалог в този парламент няма - има „нови партии“, преследващи лични и тяснопартийни интереси

Апр 28, 2021 Новини БСП в медиите 0 728

Като социална партия поставяме социалните теми като приоритет, категорична е Вяра Емилова

„Диалог в това Народно събрание няма. Има представители на т.нар. „нови партии“, които преследват лични и тяснопартийни интереси, а на дневен ред не са проблемите на обществото. В момента влизаме в икономическа криза, резултат от здравна криза. Хората очакват с надежда този парламент да донесе очаквана промяна, която да подобри живота им. Напротив, те виждат едни боричкания, една партия, която излъга всички със своите манифести и обещания, че ще промени всичко. Оказа се, че са „набързо“, да променят Изборния кодекс в техен интерес.“ Това заяви зам.-председателя на ПГ на „БСП за България“ Иван Иванов по БСТВ. Той подчерта, че има нужда от правителство, което да работи и то е можело да се случи.

По отношение на проваленото заседание на Народното събрание днес, когато мнозинството отхвърли предложения дневен ред, народният представител от парламентарната група на „БСП за България“ Вяра Емилова коментира: „Малките партии се опитаха да ни пришият към статуквото, да кажат, че сме в съглашателство с ГЕРБ и ДПС. Ние отговаряме за собствените си решения – не е имало предварително съгласуване с други политически партии. Като социална партия, поставяме социалните теми като приоритет. Дневният ред на общество са бедността и начините за справяне с корупцията, както и привличането на инвестиции“.

По думите на Емилова на жълтите павета животът изглежда по един начин, а за хората от малките населени места той е съвсем различен.

По темата с Изборния кодекс, Емилова припомни, че от левицата последователно настояват за активна регистрация, изцяло машинно гласуване и видеонаблюдение.