Атанас Зафиров, БСП: ГЕРБ са в изолация. Партиите изпълняват ангажимента за демонтажа на този модел

Апр 16, 2021 Новини БСП в медиите 0 613

Нужно е диалогът на партиите, заявили се за партии на промяната, да се засили

 „България се намира в тежка здравна и икономическа криза, която може да прерасне във финансова и политическа. В ръцете на това Народно събрание е да не го допусне. Трябва да се разсъждава държавнически, а не мандатно, както заявихме и вчера“, заяви зам.-председателят на Парламентарната група на „БСП за България“ Атанас Зафиров по БТВ.

Той посочи, че изборът на председателя на Народното събрание показва изпълнен ангажимент на партиите и представлява силен знак.

„Нужно е диалогът на партиите, заявили се за партии на промяната, да се засили“, смята Зафиров и коментира: „БСП е една системна и предсказуема партия. Такива сме били и през последните 4 години“.

Относно намаляването на субсидиите на 1 лев, народният представител посочи, че един такъв подход би тласнал партиите в непредсказуема посока, защото няма да е ясно откъде ще се финансират.

По темата за промени в Изборния кодекс Зафиров каза, че повечето от предложените промени са позиции и на левицата - видеонаблюдението, активната регистрация, изчистването на списъците от „мъртви души“, изобщо всичко, което е в посока създаване на предпоставки за честни и свободни избори.

„Първата точка, която ще обсъдим на предстоящи Национален съвет ще е въпросът за подкрепата за президентската двойка. Оттам нататък влизаме в процедура и партията ще направи номинациите“, обясни Зафиров по повод подкрепата за президента Радев. 

По думите му вчера в парламента ясно е проличало, че ГЕРБ са в изолация: „Партиите изпълняват ангажимента за демонтажа на „модела ГЕРБ“. 

Зафиров изтъкна, че е необходимо да се направи сериозна ревизия на управлението през последните години не само на ГЕРБ, но и на коалиционните им партньори.