Когато мачкаш, бумерангът се връща

Дек 14, 2010 Новини БСП в медиите 0 1587

Винаги, когато тръгваш да мачкаш, бумерангът се връща обратно, заяви общинският съветник от БСП Георги Кадиев в ефира на Нова Телевизия

Винаги, когато тръгваш да мачкаш, бумерангът се връща обратно, заяви общинският съветник от БСП Георги Кадиев в ефира на Нова Телевизия. Кандидатът за кмет на столицата беше особено критичен към изборния кодекс. Кадиев не е съгласен с точка първа от Изборния кодекс, която предвижда да не се избират районни кметове и кметове на населени места с под 500 жители. Според него тази промяна обслужва големите партии, които целят да си осигурят служебна победа. Изглежда ГЕРБ в София е недоволен от някои от районите кметове и иска да ги държи под контрол, коментира Кадиев. По думите му правилният път за промяна в кодекса е бил районите кметове да се натоварят с повече функции и отговорности.

Червеният кандидат за кмет прогнозира и обратен ефект на гласуваните от ГЕРБ и Атака промени в изборния кодекс. Каква ще е гаранцията, ако загубят изборите в София, Пловдив или Варна, че спечелилата там партия няма да махне всички райони кметове на ГЕРБ, попита той.

Общинският съветник отправи още една критика към гласуваната промяна, а имено, че тя е в разрез с демокрацията. Кадиев аргументира това си мнение с факта, че с приетите изменения избирателите се лишават от правото сами да избират районния си кмет.

Кандидатът на БСП за столичен градоначалник изтъкна, че София продължава да страда от много нерешени проблеми, като например този с безпризорните кучета.

Кадиев изказа критики и към обявената преди дни идея от премиера Борисов в близост до летището да бъде изграден нов стадион, както и построяването на нова спортна зала в столицата. Това ли са най-големите проблеми на София, попита той. По думите му премиерът продължава да се изживява като кмет на столицата, а сегашният градоначалник Йорданка Фандъкова е неговият аватар.