Атанас Зафиров : " По-бойко през "Бойковата" зима"

Хората в страната трябва да се подготвят за тежка "бойкова" зима, която ще е резултат от хаотичното управление на правителството и приетия неадекватен бюджет – прогнозира в интервю за Дарик председателят на областната организация на БСП Бургас Атанас Зафиров

Хората в страната трябва да се подготвят за тежка "бойкова" зима, която ще е резултат от хаотичното управление на правителството и приетия неадекватен бюджет – прогнозира в интервю за Дарик председателят на областната организация на БСП Бургас Атанас Зафиров.

Според него една от целите на управлението е бедните, социалнослабите, безработните и пенсионерите да не дочакат следващото лято. Зафиров твърди, че е странно да се планират 8 млрд.лв ръст на БВП спрямо 2008, при условие че очакваните приходи ще са с 3 млрд. лв. по-малки от събраното от държавата за същия период ."Къде са парите ?"
попита той.

От левицата твърдят, че бюджетът ще доведе до „замръзване” на икономиката, а реформите са чиста проба имитация.

БСП Бургас ще обяви своя кандидат за кмет през месец януари и на бъдещите местни избори социалистите ще се явят консолидирани и единни гарантира областният им лидер.

Зафиров заяви подкрепата си към досегашните „червени кметове” в региона, определи ги като успешни и категорично отхвърли възможността неговата партия да стане „кадрови резервоар” за бъдещи политически проекти извън левицата.