Истината за училището и детската градина в с. Бусманци

Днес, ние - граждани на район Искър, станахме свидетели на поредните неточности, разминаватия и дори груби лъжи на екипа на Бойко Борисов и на Бойко Борисов

Днес, ние - граждани на район Искър, станахме свидетели на поредните неточности, разминаватия и дори груби лъжи на екипа на Бойко Борисов и на Бойко Борисов. Само в едно изречение имаше три лъжи:

„Че строителството е започнало по време на мандата на Борисов като кмет. Така е правиш първа копка и завършваш”.

Каква е истината?

1. Строежът на сградата за училище в с. Бусманци е започнал през осемдесетте години (1986 г.) по време на тогавашния партиен и държавен ръководител – Тодор Живков. До промените са построени двата етажа на панелната конструкция от поделения на строителни войски.

2. Решението за препроектиране в училище и детска градина и самото изпълнение са взети от СОС по предложение и настояване на Васил Игнатов – тогава кмет на Бусманци (2003-2007) и общинския съветник от БСП от район Искър – Борис Цветков (2003-2007). В момента на решението кмет е Стефан Софиянски.

3. Откритите днес училище и детска градина – не са новопостроени, а представлява препроектиране и довършване на вече изградените на груб строеж двуетажни панелни корпуси – нещо за което Бойко Борисов няма някаква лична заслуга.

         Но това поведение да обвинява постоянно предишното правителство и същесвременно да открива започнати и строени от предишни управляващи обекти стана практика, която вече не ни учудва.

         В същото време всички ние станахме свидетели на сериозен проблем – улиците около новооткритата сграда са под вода – това прави невъзможен достъпа на децата и техните родители до сградите. Това създава и сериозна опасност за здравето им при пресичане на наводнената улицата – особено в предстоящия есенно-зимен период. За най-голямо съжаление липсата на контрол от страна на СО е довел и до събиране на големи локви в новооткрития двор. Днес за изпомпването на водата бе извикана спешно водоноска, но след няколко дни дали пак ще дойде?

Ние си запазваме правото да Ви уведомим след няколко дни за актуалното състояние на проблема и да Ви пратим сигнали и снимки.

Борис Цветков, Председател на РС на БСП Искър