Таско Ерменков: Развитие на икономиката, социална политика и здравеопазването са нашите основни приоритети

Фев 06, 2021 Новини БСП в медиите 0 762

Водачите на листи на БСП са специалисти в онези области, в които държавата трябва да преодолее кризата, посочи Ерменков

„БСП е единствената партия, която има програма за управление. Още преди две години обяснихме на хората какво искаме да променим в държавата, какви са нашите приоритети и как ще управляваме. Показахме със собствения си пример как ще управляваме като си подредихме къщичката в партията и така се видя, че сме в състояние да подредим и България, за да приключим с този модел на корупция и диктатура. Това заяви по БНТ народният представител от Парламентарната група на "БСП за България" Таско Ерменков.

„Предстои ни цивилизационен избор. Предстои ни изборът между този модел, който е сега в момента. Той няма нищо общо с демокрацията и с грижата за човека. Той е основан на корупцията, на шкафчета с пари, на пистолети върху тях. Важно е да се гласува, за да се реши дали да остане тази действителност или да дойде модел на управление, който е в името на човека, в развитието на икономиката и в това да няма социално изпаднали хора“, изтъкна социалистът.

Ерменков бе категоричен, че без БСП този порочен модел на управление няма как да бъде разграден: „Всеки, който иска да премахне този модел трябва да е наясно, че без Българската социалистическа партия това не може да стане.“

Депутатът подчерта, че левицата има своите червени линии, които няма как да прекрачи при сформирането на кабинет.

 „Напълно се солидаризираме с изказаните притеснения на президента Радев. А и ние сме ги казали преди това, че едно правителство трябва да се прави не за да дойдеш на власт и да имаш привилегиите на властта, а  да бъде в интерес на хората. Четири години доказваме в парламента, че не се поддаваме на възможността да бъдем в управлението, за да получаваме  благинки, а защитаваме интересите на хората и ще продължаваме да го правим“, посочи Таско Ерменков.

Той обяви, че тези, които реално искат да сменят модела „Борисов“, да се премахне корупцията, да се направи съдебна реформа и да има ред в държавата, са добре дошли.

„В момента е належащо да гарантираме на първо място здравето на хората и как то ще бъде осигурено. Не здравеопазването да бъде стока, а да бъде достъпно за всички. Да се помогне на икономиката и да се промени този модел, при който корупцията граби 10 милиарда годишно обществени пари." Така Ерменков коментира приоритетите на БСП.

Той коментира и водачите на листи на БСП, като открои факта, че те са обществено известни професионалисти в онези области, в които държавата трябва да преодолее кризата -  икономика, социална политика, здравеопазване, правна реформа: „Затова имаме юристи, икономисти, лекари, специалисти в областта на социалната политика. Надявам се при честни избори с нормална активност да спечелим доверието на хората.“

 

Тако Ерменков допълни, че умишлено се създават спекулации, че БСП ще направи коалиция с ГЕРБ, за да се разубедят хората да гласуват.

 „Налагат и страх, че е опасно да се гласува във връзка с ковид кризата. Всъщност, да гласуваш е много по-безопасно, отколкото да отидеш до магазина, защото там има ред и се спазва дистанция Вижда се че в магазините това не е точно така“, посочи социалистът.

Ерменков подчерта и че управляващите правят всичко възможно, за да откажат хората да отидат да гласуват и така да отворят широко вратата за манипулации: „Купен вот, преизчисление на гласовете и вотът на администрацията, назначена от ГЕРБ, може да наклони везните в другата посока.“

На въпрос за атаките на Елена Йончева към БСП, социалистът отговори, че желанието й да прави сензации, за да бъде в центъра на вниманието, е взело връх над реалностите.

„Ако имаше договорки между БСП и ГЕРБ нямаше 4 години да се борим с тях. Нямаше да бъдем тези, които постоянно под някаква форма се опитваха да ни изкушат към властта а ние постоянно отказвахме да влизаме в тези задкулисни договорки.“ Ерменков изрази опасения, че  чрез Елена Йончева говори някой друг с нейния глас. Той бе категоричен, че  хората разбират истината: „Вижда се и в интернет как редови граждани и симпатизанти се възмущават от поведението  на Елена.“

„БСП няма да влезе в колаборация с нито една партия в името на това да бъде във властта,  още повече с ГЕРБ.  Това е заявявано многократно и от лидера на БСП Корнелия Нинова.“, посочи Таско Ерменков. Той предупреди, че ще има други партии, които ще влязат в парламента и ще изпитат съблазънта да се обединят с ГЕРБ в имет уж на национално- отговорно правителство. „Няма как да се разгради моделът на ГЕРБ с участието на ГЕРБ“, заяви Таско Ерменков.