Георги Свиленски: Целта на БСП е да бъде партията, която ще донесе промяната в България и ще изхвърли мафията от управлението

Фев 04, 2021 Новини БСП в медиите 0 680

Няма представител на БСП, било то и Корнелия Нинова, който да си позволи да се произнесе за кандидат за президент преди българските социалисти

„От повече от месец в БСП върви кампания по номиниране на водачи на листи. Общинските, областните и основните партийни организации направиха своите номинации и Изпълнителното бюро на партията не е предложило нито един водач, който да е нямал номинация за тази позиция. Работата на ръководството е да разгледа и обобщи направените предложения и съобразно спецификата на бъдещата парламентарна група, нуждата от юристи, икономисти, инженери, лекари, да направи такъв модел на група, който да отговаря на предложената от нас програма на управление“, обясни процедурата по изготвянето на листите с кандидатите за депутати от БСП заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски пред радио „Фокус“.

„Това е само първият етап от подреждането на листите“, уточни той. По неговите думи в следващите няколко дни предстои да бъде попълнен целият състав на листите и в него ще намерят място хора, които имат номинации и са с експертен потенциал, с който да подпомагат работата на бъдещата парламентарна група.

„Очакваме до края на утрешния ден водачите на листите да бъдат одобрени от Националния съвет“, потвърди Свиленски.

Седемте нови лица за българския парламент, избрани за водачи на листите, социалистът коментира така: „Това означава, че БСП наистина има подготвени кадри, които да може да предложи за водачи в отговорна кампания, с която БСП е тръгнала към управлението на държавата.“

„Поставяме си една единствена цел – да бъдем партията, която ще донесе промяната на България, която ще донесе промяната в управлението и ще изхвърли мафията от него. А това става с мощна подкрепа от българските граждани. Само БСП е партията в момента, която има тази възможност и тази организация – да победи и да стане първа политическа сила. След това, с помощта на всички български граждани, които бяха и по площадите, да намерим общия език за бъдещото управление на държавата и промяната на този корупционен модел“, определи целта на левицата на парламентарните избори Георги Свиленски.

Поставянето на  темата дали БСП ще подкрепи или не Румен Радев, Свиленски уточни, че темата не е на дневен ред и определи говоренето по този въпрос като опит на външни, а и на вътрешни за БСП фактори да разконцентрират кампанията на левицата, в нейния поход към спечелването на изборите.

„Когато минат парламентарните избори, предстои да се обсъжда тази тема. БСП е партия, която взема своите решения по устав и по правила, и няма никой представител на БСП, било то Корнелия Нинова или който да е член на Изпълнителното бюро, сам и на своя глава да може да поеме такъв ангажимент да подкрепи или не даден кандидат за президент преди да са се произнесли българските социалисти“, категоричен е Георги Свиленски.