Сергей Станишев към младите политици: Екипността е важен елемент за работата на една политическа партия

Nov 12, 2010 Новини БСП 0 1179

  Имате всички основания да се гордеете с вашето членство и бъдеще в БСП

 

Имате всички основания да се гордеете с вашето членство и бъдеще в БСП. С тези думи председателят на НС на БСП Сергей Станишев се обърна към випускниците за 2010 година по политически мениджмънт по проекта „Академия за социална политика". Проектът се реализира вече пета поредна година от Института за социална интеграция.

Лидерът на социалистите изтъкна, че отговорността на БСП е голяма, защото тя е единствената политическа партия, която ясно се заявява като алтернатива на ГЕРБ и на случващото се в България през последната година и половина. Станишев коментира пред младите политици разликата между виждането на десни и леви за излизането на страната ни от кризата. Той напомни, че в началото на кризата БСП постигна добри резултати чрез повече публични разходи, подкрепа на реалната икономика, защита на работните места и засилване на социалната помощ. „Днес виждаме друго нещо", отбеляза Станишев. По думите му единствената цел на управляващите е да има бюджетен дефицит под 3%, което обаче е за сметка на смачкване на бизнеса и на реалната икономика. „Налице е истински геноцид по отношение на цели социални сектори", възмути се председателят на БСП.

Сергей Станишев обясни на младежите, че идеите и ценностите са ключови за политиката. „Без кауза не може да се прави политика. Трябва да вярваш в нещо, което може да промени живота и страната ни към по- добро", отбеляза лидерът на социалистите. По думите му добрата организация и екипността са други два важни елемента за работата на една политическа партия. „Ако си нямате доверие помежду си, няма как да постигнете обща цел", обърна се Станишев към младите политици.

Председателят на БСП отбеляза, че демокрацията е първо условие България да се развива успешно. По думите му е важно политическите партии да бъдат независими от бизнеса и да отстояват своите ценности в открити дебати и в търсене на национално важното. Станишев изтъкна, че една политическа система се гради на ясни демократични партии, които са добре интегрирани в европейските политически семейства. Лидерът на БСП изтъкна и значението на включването на повече млади хора в политиката.