Иван Ченчев: ГЕРБ преписаха своя план от “Визия за България”, и то с 2 години закъснение

Окт 31, 2020 Новини БСП в медиите 0 632

БСП няма да се коалира с ГЕРБ

“Корнелия Нинова е треньорът на БСП. Преди нея БСП имаше 11 поредни загуби. Тогава нямаше вътрешна опозиция, въпреки този факт. При ръководството на Нинова, на всички избори БСП има отчетливо повишаване на резултатите - на парламентарни, европейски и местни избори, и категорично спечелени президентски избори.

БСП ще стане първа политическа сила на следващите избори.” Това заяви народният представител от парламентарната група на “БСП за България” Иван Ченчев в предаването “Офанзива” по Канал 3.

“БСП има план за подобряване състоянието на България. “Визия за България”, изработена от БСП е много преди “Националната стратегия за устойчиво развитие” на ГЕРБ.  Две години и половина по-късно се появи версията им, в която има доста преписани тези от нашия програмен документ.”, подчерта социалистът. Той изтъкна, че левицата има план за развитие на отделните сектори: “И го направихме две години по-рано.”

Ченчев припомни на водещия Любо Огнянов, че  миналата година БСП е  предложила в бюджета  за спорт за настоящата година да се заложат 15млн. лв повече в две категории - “Спорт за високи постижения” и “Спорт за всички”. “А познайте какво се случва в бюджета на управляващите за 2021г. - 15млн. лв повече в бюджета за спорт в тези две пера, с нашите предложения. И по това се вижда, че БСП е истинска алтернатива, защото за пореден път, това което предлагаме, ГЕРБ го взаимстват и го предлагат, но по-късно. Ако бяха го направили една година по-рано, сега щяхме да сме пооправили някои неща в спорта.”, бе категоричен депутатът от БСП.

“БСП няма да подаде ръка на ГЕРБ. Ние сме  единствените, които от 4 години се борим срещу порочния модел, по който ГЕРБ и Борисов управляват държавата, както и срещу арогантното им поведение.”завърши коментара си Иван Ченчев.