Проф. Михайлов за напусналите левицата депутати: Защо не го направиха преди Конгреса

Не бива да се проваля учебната година заради Ковид-19

"Ръководството на БСП предложи практика, която е модерна и европейска - да бъде избиран директно нейният председател от всеки член на партията. Това стимулира и мобилизира всяка партийна структура. В кампанията реализираха своето участие много над 50 процента от партийните членове, а над 80 процента от тях утвърдиха своя лидер." Това заяви наодният представител от ПГ на "БСП за България" проф. Георги Михайлов пред БНТ. По думите му не може да се говори за опорочаване на процеса нито при избора на председател, нито при избора на Националния съвет на партията, тъй като те са протекли при много добра организация.

По повод напусналите парламентарната група на "БСП за България" шестима депутати, проф. Михайлов коментира: "Големият въпрос беше защо не го направиха преди Конгреса. Те завършиха цялото си участие по начин, който показа мястото им в БСП и сега решиха да направят тази декларация. Едно е сигурно - от парламентарната група на БСП няма да подкрепим този проект за Конституция, около който се въртим цяла есен. Той беше разгромен от най-големите юристи в България. Това ще бъде може би и вододелът, който ще определи какво е поведението на колегите, напуснали парламентарната група", коментира още проф. Михайлов.

По повод разпространението на Ковид-19, депутатът от левицата изтъкна: "Проблемът трябва да бъде решаван много внимателно, той започна в Европа и света в ранната пролет, вече седем месеца го наблюдаваме. Има достигнати сериозни познания върху епидемиологията на този вирус. Това, което няколко пъти повтаряме от БСП - не трябва да се злоупотребява с неговото значение. Това не е особено опасна инфекция. Особено опасните инфекции имат два белега - който се разболее, се разболява сериозно. И второ - смъртността е много висока. Не трябва да се създава паника. Не трябва да бъде провалена учебната година."