Тодор Байчев: Българската социалистическа партия е единна, прекият избор го доказа

Сеп 30, 2020 Новини БСП в медиите 0 624

30.09.2020г.

„Разцепление в левицата няма. Напусналите партията и парламентарната група да напуснат парламента след като вече не са членове на БСП, тоест те не представляват избирателите от Българската социалистическа партия в съответния регион. Нека да напуснат парламента и да се освободи представителното място за хората от БСП.“ Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Тодор Байчев пред Бг он еър.

Социалистът приема тези действия като знак на несъгласие с проведените избори. „Да знаеш предварително правилата на играта и след като загубиш да обявиш, че не си съгласен с тях, е несериозно. По този начин обиждат интелигентността на българските социалисти, които са участвали в избора“, коментира той.

„Българската социалистическа партия е единна, прекият избор го доказа. Двамата кандидати заедно имат под 2000 гласа, което е пренебрежимо малко спрямо другите двама“, поясни депутатът от левицата.

По повод ветото на президента за съдебната власт Байчев заяви, че от самото начало са против кариерните бонуси. „Висшият съдебен съвет трябва да бъде едно престижно място, където се дава възможност на най-добрите юристи да работят, а не да се ползва като трамплин за кариерното развитие“, коментира той. Относно очакването вето върху Изборния кодекс, социалистът призова то да бъде преосмислено и прието.