Корнелия Нинова: Ще се справим с предизвикателствата с решимост и отговорност. На добър час ученици, учители и родители!

Сеп 15, 2020 Новини БСП 0 181

15.09.2020г.

“Нека е честит първият учебен ден на учениците, учителите и родителите. 

Мили ученици, пожелавам ви да бъдете здрави, да научите много нови неща и да намерите добри приятелства. Уважаеми родители, бъдете част от процеса на образование и възпитание на вашите прекрасни деца. Скъпи учители-просветители, вашият труд е стойностен и значим не само в настоящето. Вие градите бъдещето на България. Поздравления за търпението, усилията и любовта към знанието и децата ни. Само образована нация може да гарантира просперитет. Тревожни са данните за равнището на неграмотност и необхванатите в училище деца. Време е декларациите за приоритет на образованието да станат действия. Това изисква общите ни усилия като общество, за да имаме високо развита модерна европейска държава.

В тези трудни времена на предизвикателства нека бъдем силни и отговорни. Ще се справим с тях с решимост и отговорност. На добър час ученици, учители и родители!” Това написа във Фейсбук председателят на БСП Корнелия Нинова.