Димитър Данчев: Не е уместно това мнозинство да взима управленски решения, още по-малко да предлага нова Конституция

Сеп 02, 2020 Новини БСП в медиите 0 499

Трябва да се сложи край на това олигархично-мафиотско управление

"БСП категорично подкрепя протестите на улицата и основните им искания - оставка на правителството и свикване на предсрочни парламентарни избори. Този парламент и излъченото от него правителство са с изчерпано доверие и не е уместно това мнозинство да взима управленски решения, още по-малко да предлага нова Конституция". Това каза секретарят на ПГ на "БСП за България" Димитър Данчев пред БНТ.

Той отбеляза, че БСП участва в тези протести и дори сега  членове и симпатизанти на партията от цялата страна са пред Народното събрание или се присъединяват. "Освен това, аз и мои колеги почти всеки ден сме на протестите и се солидаризираме с основните искания. Смятаме, че е редно да се сложи край на това олигархично-мафиотско управление под ръководството на ГЕРБ", добави Данчев.

Депутатът от левицата обърна внимание защо точно в този момент ГЕРБ предлагат нова Конституция: "Това е кризисен пиар. В момент, в който в обществото има тежко разделение, документът, който трябва да представлява обществения консенсус  в страната, се предлага именно от ГЕРБ".

"Искаме промяна в Изборния кодекс с цел - изцяло машинно гласуване", категоричен е Димитър Данчев.