БСП-Русе: Частични избори за кмет на село Каран Върбовка, Община Две могили

На 16 октомври, събота, в село Каран Върбовка, Община Две могили ще се проведе частичен избор за кмет на населеното място

На 16 октомври, събота, в село Каран Върбовка, Община Две могили ще се проведе частичен избор за кмет на населеното място.

Предизборната кампания беше закрита в четвъртък, 14 октомври, със среща на кандидата на БСП Венетка Калицова. Срещата започна с минутно мълчание в памет на починалия досегашен кмет Йордан Калицов. Венетка Калицова е съпруга на Йордан Калицов, има педагогическо образование, на 53 години. Тя иска да продължи работата на своя съпруг, защото той много е обичал да се грижи за Каран Върбовка и каранвърбовчени. Живеел е с техните проблеми и за миг не е искал да се отдели от селото. Венетка Калицова сподели с хората, че тя винаги е подкрепяла своя съпруг в делата му и му е помагала в многобройните мероприятия, които той е организирал за Каран Върбовка. Тя познава добре проблемите на селото. Тя заяви, че ще държи на думата си, ще застава и отстоява мнението си, ще защитава интересите на Каран Върбовка.

За да подкрепят Венетка Калицова в срещата участваха Енчо Петров, Янка Радева и Татяна Василева, от Общинската организация на БСП Две могили. От името на Областния съвет на БСП Русе Добрин Данев изказа подкрепата си за кандидатката. Той изрази сигурност в силите на Венетка Калицова, че ще се справи в това трудно време, на съкратен бюджет, на малко средства, особено за малка община като Две могили. Г-н Данев, каза че тя ще е един деен, борбен, пробивен кмет и с упоритост и настоятелност ще решава проблемите на Каран Върбовка.