БСП трябва да превърне изборите през 2011г. в своеобразен референдум на управлението на ГЕРБ

Окт 10, 2010 Новини БСП в медиите 0 1600

Основната ни политическа задача е да спрем похода на ГЕРБ към властта и да превърнем предстоящите избори през 2011г

Основната ни политическа задача е да спрем похода на ГЕРБ към властта и да превърнем предстоящите избори през 2011г. в своеобразен референдум на управлението на ГЕРБ. Това заяви секретарят на ИБ на НС на БСП Катя Николова след заседанието на НС на БСП. Ръководството на партията обсъди днес основните политически цели и задачи на БСП за подготовката на предстоящите избори през 2011г.

Катя Николова изтъкна, че основната цел на БСП е спечелването на изборите за президент и вицепрезидент и запазване и разширяване на влиянието на партията в местната власт. За да бъде постигнато това, според Николова е нужна мобилизация и консолидация на БСП, както и приемане на политики, с които да се привлекат повече млади хора. Тя уточни, че целите и задачите на партията предстои да се обсъждат на Конгреса на 16 октомври тази година. След това те ще бъдат конкретизирани в задачи за всяка община и област, в диалог с ръководствата на БСП по места.

Секретарят на ИБ на НС на БСП беше категорична, че основен опонент на  БСП на предстоящите изборите ще бъде ГЕРБ. Катя Николова отбеляза, че социалистите биха търсили партньорство с онези политически сили, които споделят лявата идея. „Даваме възможност по места да се правят коалиции, които да водят до успеха на БСП и до по- доброто управление на съответната община", добави Николова. Тя беше категорична, че БСП не би се коалирала с крайно националистически формации.

Катя Николова заяви, че са приети правила за номиниране на бъдещите кандидати на БСП за кметове и общински съветници и за оценка на досегашните представители на левицата в местната власт. Секретарят на ИБ на НС на БСП обясни, че до края на годината всеки общински съвет ще може да избере начина, по който ще номинира своите кандидати - чрез конференция или чрез преки вътрешнопартийни избори. През декември това ще бъде обобщено в решение на Националния съвет. Срокът за номиниране на кандидатите на БСП за изборите догодина ще е януари - юни 2011г.