Виолета Желева: Страхът сред хората се засилва заради липсата на работещи икономически мерки от управляващите

Румен Георгиев: От БСП предлагаме помощ и за земеделските производители

Виолета Желева: Страхът сред хората се засилва заради липсата на работещи икономически мерки от управляващите

„Все повече се засилва нашето безпокойство, че извън тези мерки за компенсация на доходите на хората, ще останат една много голяма част от българите – малкият бизнес и самоосигуряващите се лица.” Това заяви народният представител от „БСП за България” Виолета Желева. Тя подчерта, че освен здравните мерки, които се предлагат, са нужни и реални икономически решения: „Предложенията на БСП за актуализация на бюджета са,  за да обезпечат  социално-икономическите мерки, които предлагаме за справяне с кризата, която породи коронавирусът”.

Тя припомни, че правителството е  заявило намерения да  помогне на всички хора в нужда, но мерките са се оказали неработещи. ”Страхът сред хората става все по-голям, но той не е толкова от болестта, а от това какво следва днес, утре или след няколко месеца”, завърши Виолета Желева.

 

Румен Георгиев: От БСП предлагаме помощ и за земеделските производители

„България е страната в Европейския съюз с най-ниска позиция по продоволствена сигурност – заема 50-та позиция. Тази криза може да доведе до влошаване условията за национално производство на храни. Затова от БСП предлагаме 30 млн. лв. за подсекторите зеленчукопроизводство, овощарство и животновъдство.” Това заяви народният представител от „БСП за България” Румен Георгиев. Той поясни, че  ако бъдат затворени зелените коридори, ще бъде затруднено задоволяването на българския пазар с животински продукти, както и с плодове и зеленчуци. „От страна с многоотраслово производство, сега сме  с монокултурно производство. Нужни са адекватни решения, за да се преформатира аграрната политика. Част от мерките, които предлагаме, са свързани и в тази посока”, заяви Румен Георгиев.