Емилия Масларова: Пълен административен хаос цари в държавата

Приемна организира днес в Димитровград депутатът от Хасковския избирателен район – Емилия Масларова

Приемна организира днес в Димитровград депутатът от Хасковския избирателен район – Емилия Масларова.

Пълен административен хаос цари в държавата, констатира Масларова след като изслуша въпросите  на хората. Засегнаха се проблеми, свързани с  образованието и  детските заведения. Институции , за които се оказа че не се отпускат средства по оперативните програми.

“Основните ресурси са насочени към ромските деца – коментира директор на ОДЗ – а стерилизаторите ни са на повече от 30 години. Това е недопустимо”. Емилия Масларова пое ангажимент да насочи въпроса към социалното министерство, тъй като по Оперативна пррограма “Човешки ресурси” има възможност и различни модули за финансиране.

Хората от общината търсиха съвети и съдействие от Масларова по здравословни и социални въпроси.

Не беше подмината и темата за “Каолин”. “В течение съм със ситуацията – заяви депутатката – готвим парламентарно питане по тази тема към министър Н. Караджова. Ръководството на партията също е запознато”.

По-късно Емилия Масларова се срещна с журналисти от местни медии. Тя изказа притесненията си относно задълбочаване на кризата, без да се прави нищо за излизането от нея.

“Недопустимо е лекари  да правят гладна стачка, защото болниците нямат ресурс. Това не се е случвало в никоя друга държава” – заяви пред медиите Масларова.

Страхът на обществеността да постави открито проблемите си, констатира членът на НС на БСП и депутат от Хасковския избирателен район.