Сергей Станишев: Трябва да покажем, че времето на ГЕРБ свърши

Сеп 18, 2010 Новини БСП 0 1636

БСП няма да приеме хората да плащат за некомпетентността на управляващите

БСП няма да приеме хората да плащат за некомпетентността на управляващите. Трябва да покажем, че времето на ГЕРБ свърши. Това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев пред повече от 5000 членове и симпатизанти на левицата. Социалистите се събраха на традиционния събор в местността "Копривките", за да отбележат 66-тата годишнина от 9 септември 1944 година и 87-мата годишнина от първото в света антифашистко въстание.

Лидерът на БСП отбеляза, че днес повече от 100 000 безработни и техните семейства страдат от бездействието на правителството. "Управляващите убиха реалната икономика, замразиха пенсии и заплати", напомни Станишев. По думите му най- лошото е, че ГЕРБ нямат план и визия как да се развива страната. "Голямата лъжа на управляващите е, че те са по- почтени. Но истината е, че всички ние плащаме за некадърността им", категоричен беше лидерът на социалистите.

Сергей Станишев изтъкна, че БСП става все по- ясна и яростна опозиция. "Трябва да браним интересите на обикновените хора - те са нашата сила", изтъкна лидерът на БСП. Той определи 9 септември като ярка дата в българската история. По думите му това е денят, който е сплотил стотици българи, и ги е обединил срещу един режим, наречен от Чърчил престъпна клика .

На събора присъстваха членът на ИБ на НС на БСП и председател на ГС на БСП-Пловдив Илия Баташки, председателят на Областния съвет на БСП-Пловдив Георги Гергов, членът на ИБ на НС на БСП и председател на МО в БСП Явор Гечев, народните представители от Коалиция за България Петър Мутафчиев, Захари Георгиев, Милена Христова, Спас Панчев, председателят на БАС Чавдар Стоименов, кметовете на общините Карлово, Марица, Родопи.