Атанас Костадинов: Управляващите сега жънат посятото от тях през последните десет години

Янр 08, 2020 Новини БСП в медиите 0 1002

08.01.2020 г.

"Искаме вот на недоверие на правителството заради политиката му в околната среда и водите. Това, което се случва през последните две години на това управление, е да жъне посятото през последните десет. По отношение на водите се случиха две неща - вмениха се политически и икономически задачи. Това е недопустимо и резултатът е ясен". Това каза Атанас Костадинов, народен представител от ПГ "БСП за България", пред бТВ Радио.

Според него честата смяната на министри в третия кабинет на премиера Борисов не е решила множеството проблеми в сектори като здравеопазване, образование, транспорт и екология. "Това е един добре обработен рефлекс на колегите от ГЕРБ, с който те показват, че продължават напред. Проблемът е политическата рамка при управлението на околната среда и водите. България не управлява водите на басейнов принцип и не изпълнява рамковата директива за водите. Управляващите подмениха исканата от Европейската комисия стратегия за водния сектор със стратегия за ВиК отрасъла. Това е порочно и недалновидно - те са две коренно различни неща", каза още Костадинов.  

По думите на Атанас Костадинов кризата с водата е политическа тема. "Когато е засегнат сериозен публичен и граждански интерес, политиката трябва да даде отговорите. В следствие на политически действия се е стигнало дотук. Задачата за реформи е политическа задача", заяви той.