БСП отбеляза тържествено 9- ти септември

Бургаски социалисти отбелязаха тържествено 9 – ти септември

Бургаски социалисти отбелязаха тържествено 9 – ти септември. Пред Паметника на съветската армия Альоша стотици привърженици и симпатизанти на лявата идея се събраха да почетат паметта на загиналите антифашисти и партизани.

Венци бяха поднесени от името на Областен съвет на БСП,Общинския съвет на БСП,Български антифашистки съюз, Почетното консулство на Русия в Бургас и други леви организации. Пред паметника дойдоха областният и общински председатели на БСП Атанас Зафиров и Димитър Стоянов, почетният консул на Русия Тонко Фотев, бившият областен управител Любомир Пантелеев, участници в антифашисткото движение, ветерани от Отечествената война, представители на младежката организация на БСП и много други граждани.

По – късно пред Пантеона бургаските социалисти поднесоха венци и цветя. Хорът на демократичната левица изнесе програма пред събралото се множество.

През деня представители на Българския антифашистки съюз и младежи поднесоха цветя пред паметниците на антифашисти и партизани в центъра на Бургас и в Морската градина.