Бивш политзатворник бе отличен с юбилеен медал

Народният представител от Коалиция за България Румен Петков връчи юбилеен медал „65 години от победата над хитлерофашизма” на Лако Павлов

Народният представител от Коалиция за България Румен Петков връчи юбилеен медал „65 години от победата над хитлерофашизма” на Лако Павлов. Антифашистът и бивш политически затворник представи в Плевен книгата си „Щрихи от една биография”.  

Авторът разказа за ремсистката си дейност в родното село Горталово, за осъждането му на смърт едва на 18 години, за годините в Плевенския затвор, за срещите с Трайчо Костов, Лъчезар Аврамов, Добри Терпешев, Стефан Богданов, Георги Башикаров, Георги Чанков, за свободата, дошла с разбиването на вратите на „Плевенската Бастилия” на 7.09.1944 г.

С не по-малко патос е изпълнен и разказът за годините след 9 септември, за работата му като ръководител на „Съюза на демократичната младеж”, за младежкото единение и бригадирското движение, за работата му като секретар на Окръжния комитет на БКП,  за срещите с Тодор Живков, за годините в Алжир, Мозамбик и Мароко. Авторът не пести коментар както за годините на прехода, така и за настоящото правителство. Алтернативата е социална държава, категоричен е Лако Павлов.