Младите социалисти от Бургас застават срещу полицейския произвол

В декларация Младежкото обединение в БСП – Бургас осъди зачестилите случаи  на полицейско насилие върху граждани на РБългария

В декларация Младежкото обединение в БСП – Бургас осъди зачестилите случаи 
на полицейско насилие върху граждани на РБългария. Поводът за реакцията на младите от БСП в областта е неправомерно упражненото насилие от страна на полицаи над бургазлията Николай Стоянов преди броени дни.

Декларация

на Младежкото обединение в БСП - Бургас, 26 август 2010 г.  

Ние, членовете на Младежкото обединение в БСП – Бургас остро осъждаме зачестилите случаи на превишаване правата на служители на МВР и полицейско насилие върху невинни граждани на РБългария. Конкретен повод за днешната декларация е изнесената на 25 август в медиите информация за „полицейски произвол”, този път върху 27 годишният бургазлия Николай Стоянов.

Ние смятаме, че подобен род действия са недопустими и са в разрез със задълженията, които обществото е вменило на органите на реда. За това призоваваме ръководството на МВР да извърши всичко необходимо за недопускането в бъдеще на подобен род неправомерни действия от страна на своите служители.

Съзнаваме изключително тежките условия, при които работят българските полицаи и огромното напрежение, на което са изложени те. Разбираме, че същностната реформа в МВР е стопирана и това се отразява върху всеки редови служител на Министерството. Ето защо се обръщаме към ръководството му с призив наред с показни медийни изяви, да влезе надълбоко в проблемите на системата, за да работи тя наистина в защита на гражданите.

За съжаление, не е чудно, че все повече млади хора не желаят да останат в България, където „призваните да ги пазят, бият без причина”. Няма как демонстрираната от това управление безпардонност и неуважение към собствения му народ да не мутира в подобни прояви на полицейски произвол. Ето защо, запазваме право да следим случая и ще настояваме за отговорност на виновниците за инцидента.

Ние от МО в БСП – Бургас искаме да подчертаем, че винаги сме подкрепяли Министерство на вътрешните работи в борбата му с организираната престъпност, но ще реагираме по подобен начин, когато бъдат нарушени правата на невинни български граждани.

 


Христо Панайотов – Областен координатор на МО в БСП – Бургас
Живко Господинов – Общински председател на МО в БСП – Бургас