Станишев: Можем да кажем сбогом на илюзиите, свързани с правителството на ГЕРБ

Авг 21, 2010 Новини БСП 0 1346

  Можем да кажем сбогом на илюзиите, свързани с правителството на ГЕРБ

 

Можем да кажем сбогом на илюзиите, свързани с правителството на ГЕРБ. Това заяви председателят на НС на БСП Сергей Станишев по време на традиционния събор в местността Жабокрек в Кюстендилска област. По думите на лидера на БСП надеждата на хората за положителна промяна е останала излъгана. Станишев напомни, че въпреки уверенията на премиера Борисов, че е забранил думата „замразяване", до 2013г. нито доходите, нито пенсиите ще се увеличават. Цените обаче растат, а това води до обедняване на хората.  

„Оказа се, че това правителство доста успешно води политика на задушаване", заяви Станишев. Той беше категоричен, че управляващите задушават  българската наука и здравеопазване, смачкват общините и местната власт. „В момента върви демонтаж на социалната държава в България", добави лидерът на БСП.

Сергей Станишев изтъкна голямата отговорност на БСП като единствената организирана политическа опозиция, която може и е длъжна да се противопостави на политиката на управляващите.  

На събора по случай 66-тата годишнина от битката на Рило-Пиринския партизански отряд присъстваха членът на ИБ на НС на БСП и зам.-председател на Народното събрание Георги Пирински и членът на НС на БСП и депутат от Коалиция за България Мая Манолова. За да отбележат годишнината, в местността пристигнаха множество членове и симпатизанти на левицата от Благоевградска и Кюстендилска област.