това ще са най-“мажоритарните “ местни избори

Година преди местните избори как изглежда ситуацията в общините? Това беше основната тема на срещата междуна актива и партийни членове с Татяна Буруджиева

Година преди местните избори как изглежда ситуацията в общините? Това беше основната тема на срещата междуна актива и партийни членове с Татяна Буруджиева.

Много често изборите се приемат, като тест и предстоящите местни избори ще са показателни както за отношението на хората към свършеното от политиците в общините , така те ще бъдат и своеобразна оценка  за  политиците и политическите партии. ГЕРБ ще направят и невъзможното да постигнат добри резултати, не толкова заради самта местна власт, колкото да докажат че са основна политическа сила. За всички политически партии залогът е реалното влияние сред избирателите. И никоя от тях не може да пропусне тази възможност.

         Ситуацията ще е изключително интересна.Комбинирането на двата избора - за президет и за местни органи на властта- е предизвикателство пред политиците за умението им да привлекът вниманието на избирателите и да подредят приоритетите им. Със сигурност президентските избори ще повишат активността им , докъто местните избори ще стимулират наказателне вот към властта. Прогнозите в тази ситуация са трудни, но със сигурност може да се каже че това ще са най-"мажоритарните " местни избори, в които хората ще гласуват и ще подкрепят онези партийни лсти, в които има достойни за доверието кандидати. Това е сериозно предизвикателство пред партиите , които през 2011 трудно могат да разчитат на "твърд" електорат.

По верме на гостуването си в Хасково доц.Буруджиева се срещна и с местните медии. Очакванията и прогнозите за местни избори 2011, бъдещата надпревара за кмет на общината и възможните колиции бяха част от въпросите разисквани по време на срещата. "