БСП-Бургас: Зад кадровите промени стоят депутатите на ГЕРБ

Зад кадровите промени в училищата и горските стопанства в областта стоят депутатите от ГЕРБ

Зад кадровите промени в училищата и горските стопанства в областта стоят депутатите от ГЕРБ. Директорите на четири стопанства са сменени, въпреки че имат опит и над 10 години стаж в системата.

Става дума за стопанствата в общините Бургас, Малко Търново, Царево и Карнобат. За това сигнализира депутатът от "Коалиция за България" Пенко Атанасов. Според него зад всички смени в ръководствата на горските стопанства и при избора на директори на училища прозирала "дългата ръка" на ГЕРБ. "Това, което не сме виждали години наред се завърна със страшна сила", заяви Атанасов. Повод за това стана провелия се конкурс за избор на директори в община Средец. Според Петя Шиварова - зам.-кмет на общината и член на изборната комисия, конкурсите били манипулирани и тенденциозни, за да изберат хора, посочени от ГЕРБ. "Не може на тази длъжности да се назначават хора, които сменят политическата си принадлежност непрекъснато", смята Шиварова. Тя е изпратила отворено писмо с нередностите около провеждането на конкурсите в двете общински училища до министъра на образованието Сергей Игнатов и до областния управител Константин Гребенаров.

 

"Хората се страхуват от случващото се. Имаме дори случаи наши членове да искат да напускат партията, за да запазят работата си. Става въпрос за човешки съдби, не за пионки, които могат да бъдат местени", допълни областният лидер на БСП Атанас Зафиров. "Ще вадим на показ такива случаи и ще помагаме безвъзмездно на хората. Несправедливо освободените от длъжност вече си търсят правата по съдебен ред като Таня Борисова (бившата шефка на Регионалния инспекторат на МОН в Бургас, която беше освободена преди седмица с мотив, че не се справя със служебните си задължения б.а)", допълни Зафиров.