119 социалисти получиха членските си книжки на Историческата поляна на Бузлуджа

Юли 31, 2010 Новини БСП 0 1260

  Застанали заедно на сцената, един от най- успешните кметове на БСП-  кметът на Перник Росица Янакиева и най-младият кмет в България на Горна и Долна Секирна Лъчезар Лазов откриха тазгодишния Национален събор на левицата на Бузлуджа

 

Застанали заедно на сцената, един от най- успешните кметове на БСП-  кметът на Перник Росица Янакиева и най-младият кмет в България на Горна и Долна Секирна Лъчезар Лазов откриха тазгодишния Национален събор на левицата на Бузлуджа. Изпълнен с ентусиазъм и развълнуван от топлото посрещане на Историческата поляна, Лъчезар Лазов сподели за силните чувства, които изпитва, говорейки пред хилядите социалисти. Постъпил в редиците на БСП, знаейки, че това е партията на родителите и дедите му, той изрази своята гордост, че социалистическата идея е жива и младите ще я пренесат във времето. „Ще работим с грижа и внимание за хората", обеща младият кмет.

„За да ни повярват хората отново, трябва да намерим сили да променим себе си и партията си", заяви Росица Янакиева. С тревога тя отбеляза, че българските граждани живеят все по- трудно, вина за което носи правителството.  „Безпаричието спъва работата на общините", заяви Янакиева. По думите й на риск са изложени услугите, които предоставя местната власт на хората и усвояването на еврофондовете. „Днес трябва да застанем на твърда позиция и да тръгнем по нов път. Хората се нуждаят не само от високопарни думи, а от грижа", добави кметът на Перник. Според Янакиева най-младият кмет Лъчезар Лазов е символ, че социалната идея има бъдеще и България ще върви по европейски път.

Депутатът от Коалиция за България Кирил Добрев връчи годишната награда на Фондация „Институт Николай Добрев". Получи я Младежкото обединение в БСП.  „Заслужи я с упоритостта си да гради във време, когато е по- лесно да се руши", отбеляза Добрев. По думите му това е награда за хората, за които БСП не е просто бюро по труда, а кауза. Наградата е за хората, които плуват срещу течението, за маратонците, които не ги се страх да говорят истината. „Запазете единството и борбения си дух", пожела Добрев на младите социалисти.  Зам.председателят на МО Трендафил Величков прие наградата с думите: „Николай Добрев в символ за това колко отговорна може да бъде БСП". Младежите увериха своите съпартийци, че ще пазят левите ценности и достойнството на БСП.

Велислава Дърева връчи на Велиана Христова наградата на НС на БСП за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков-Майстора". „Наградата е за един от най- ярките публицисти, който в живота си не е написал и дума, в която не вярва", заяви Дърева.

На Бузлуджа БСП представи и кампанията си за прием на нови членове. Секретарите на ИБ на НС на БСП връчиха членските карти на 119 новоприети членове на партията. Лидерът на БСП Сергей Станишев покани на сцената един от най- дългогодишните членове на партията Асен Здравков, който скоро ще навърши 100 години. Той връчи членската книжка на един от младите членове на БСП  Елена Лулова от Хисар.

Социалистите поднесоха венци и цветя на Барелефа на основоположниците на партията, на Паметника на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд и на Паметника на Хаджи Димитър. На Историческата поляна социалистите си честитиха празника и си пожелаваха успех на предстоящите избори. „Чедо, все хубави хора сме", обърна се възрастна жена към Сергей Станишев, докато лидерът на БСП лично поздравяваше дошлите на празника социалисти.