Сергей Станишев пред 45 хиляди на Бузлуджа: Развенчахме митовете на ГЕРБ

Юли 31, 2010 Новини БСП 0 1626

  Пожарникарите да знаят: Не се гаси туй, що не гасне   Бузлуджа носи не само красотата на българската природа, но и паметта за идеите и ценностите на основателите на партията и вярата в бъдещето й

 

Пожарникарите да знаят: Не се гаси туй, що не гасне

 

Бузлуджа носи не само красотата на българската природа, но и паметта за идеите и ценностите на основателите на партията и вярата в бъдещето й. Няма по-красива гледка от тази пред очите ми. С тези думи председателят на НС на БСП Сергей Станишев се обърна към повече от 45 000 членове и симпатизанти на БСП по време на Националния събор на левицата.

Лидерът на БСП напомни, че преди година социалистите се събраха на същото място, но с чувство на разочарование, покрусени от загубата на изборите. „Много хора бяха стреснати от агресията и реваншизма на ГЕРБ. Но БСП е жива ни нищо не може да ни постави на колене", заяви Станишев. По думите му тази година самочувствието на членовете и симпатизантите на левицата е по- голямо по три причини. „Развенчаха се три мита. Първият е, че ние се провалихме, а те могат. Вторият е, че те са справедливи, а ние сме били десни. Третият мит е, че сме опоскали държавата, а те са честни", изтъкна Станишев.

Председателят на БСП напомни, че при предишното правителство всяка година бюджетът беше на излишък, доходите растяха, имаше заетост, инвестираше се в инфраструктура, култура, здравеопазване. Хората имаха повече сигурност. „Водихме социална политика, насочена към хората. Увеличихме двойно пенсиите. Имаше ръст на заплатите", напомни Станишев.

Лидерът на БСП изтъкна, че ГЕРБ имат цялата власт вече една година. „Кое от свършеното от тях е справедливо?"- попита Станишев. Той изтъкна, че има 100 000 нови безработни. „ГЕРБ с гордост заявиха, че до 2013г. няма да увеличават заплати и пенсии. Това ли дава перспектива на хората?", възмути се председателят на БСП. Той напомни провала на правителството в бюджета за тази година. Станишев изтъкна, че управляващите не могат да съберат приходи, но харчат наследеното и попита- това ли е новият морал? После добави, че  ГЕРБ спестяват пари за сметка на пенсионерите, на студентите, на общините. Закриват се лечебни заведения. Започнал е и поход срещу българската наука, култура и образование. „Закриват се духовни стожери на България", предупреди лидерът на БСП. Станишев напомни, че предишното правителство остави като наследство 8.2 млрд.лв. фискален резерв, който до края на годината ще бъде стопен наполовина.

„Некадърността на управляващите се плаща от всички българи", заяви Станишев. По думите му всичко при настоящото правителство се основава на тотални лъжи. Председателят на БСП напомни обещанието на ГЕРБ, че ще докарат нов морал. В действителност обаче  в парламента мнозинството прокарва повече от 20 лобистки закона, а заради полицейщината никой не е сигурен вече дори за дома си. „По-добре ли живеят хората днес, по- сигурни ли се чувстват?", попита присъстващите Станишев.

„За една година ГЕРБ се превърнаха в Групировка за Едноличен Режим на Борисов. Върнаха България назад - икономически и социално", заяви Сергей Станишев. По думите му на този фон отношението на управляващите към проблемите на хората е безгрижно и нехайно. Според лидера на БСП , ГЕРБ се стремят към еднолична власт, да смачкат всеки инакомислещ. „Не им трябват граждани, а слуги и подчинени", коментира Станишев.

Според председателя на БСП това, което се случва в България натоварва партията с много голяма отговорност. „Няма кой, освен БСП, да отстои принципите на свобода, демокрация и граждански права.  Длъжни сме да отстоим социалните придобивки на хората. Ще се противопоставим на безумната пенсионна реформа, която ще накара хората да работят докато умрат",категоричен беше Станишев. По думите му всеки, който споделя тези тревоги за опасностите, които носи управлението на ГЕРБ, е потенциален партньор и съюзник на левицата.

Председателят на БСП изтъкна, че за да продължи каузата си, партията  трябва да бъде вътрешно сплотена. Това по думите му е по- важно от личната съдба на всеки един. „Трябва да приведем БСП в мобилизационна готовност за предстоящите избори. Чрез победата ще реализираме нашите идеи. БСП ще устои и този път. Ще гарантираме по- доброто бъдеще на България", каза в заключение лидерът на БСП.

 

Словото на председателя на НС на БСП Сергей Станишев може да изтеглите от тук >>>