ГЕРБ правят най- скъпата президентска кампания за 1.2 милиарда лева

Юли 30, 2010 Новини БСП 0 1549

Младежите в БСП дискутират какъв е пътят на лявото   Младежкото обединение в БСП откри дискусията „Бузлуджа - пътят към една мечта" в Казанлък

Младежите в БСП дискутират какъв е пътят на лявото

 

Младежкото обединение в БСП откри дискусията „Бузлуджа - пътят към една мечта" в Казанлък. Срещата се провежда в навечерието на традиционния събор на левицата на връх Бузлуджа. В нея участват над 100 представители на Младежкото обединение от цялата страна, председателят на НС на БСП Сергей Станишев, членовете на ИБ Деница Златева, Антон Кутев, Корнелия Нинова и евродепутът Кристиан Вигенин.

 

Дискусията започна с филма „Бузлуджа - пътят към една мечта", в който младежите правят паралел между мечтите на основателите на социалистическото движение и мечтите на съвременните млади.  Председателят на Младежкото обединение Явор Гечев откри срещата с прочит на Програмата на левицата от преди 119 г. Нека направим така, че БСП да изглежда по начина, по който си я представяме в  мечтите си, каза той.

 

Каузата на лявото през 21 век е първата тема, по която дебатират участниците. Панелистите Михаил Мирчев, Татяна Буруджиева и Теофан Германов сблъскаха позициите си по темата има ли и какво трябва да бъде  бъдещето на лявото и на БСП.  Лявото залага на общото  благо и екипността, а дясното- на индивидуализма, светкавичното забогатяване и икономическия растеж на всяка цена. Това беше първото твърдение, с което Михаил Мирчев се обърна към участниците. Не е нормално голямата част от младите, интелигенцията и синдикатите да са откровено десни, нахъсани и агресивни, добави той.

 

Лявото е в криза не само в България, а в цяла Европа, каза Теофан Германов.

Кауза за мен е как си представяме България, каза политологът Татяна Буруджиева. Каузата дава логика на нашите компромиси. Хората не желаят да живеят в неравенства. Лявото е в криза заради визията. Тя изглежда точно така, както изглеждат всекидневните ни мечти - без грандиозни думи, но с ясни резултати.

 Председателят на НС на БСП Сергей Станишев каза на младите хора, че каузата се отстоява всеки ден в политиката, която води БСП. Каузата на левицата е справедливостта и солидарността в обществото, които в днешната ситуация при управлението на ГЕРБ са невъзможни, изтъкна Станишев. Той припомни на младите социалисти, че големите поразии в най- новата ни история са ставали  по време на управлението на десницата. Станишев се възмути от безпрецедентния страх, който се насажда в обществото и посочи за пример последното варварство на  полицията, която заради поръчано такси преби и арестува невинни хора. Според Станишев най- страшно е посегателството срещу духовността в България. Кампанийните действия на управляващите, които имат за цел единствено публичния си рейтинг, ще се окажат най- скъпата президентска кампания, правена досега на стойност 1.2млрд.лв, коментира Сергей Станишев.