Драгомир Стойнев: Мая Манолова е ляво ориентиран човек. Не може да спечели София без БСП

Сеп 20, 2019 Новини БСП в медиите 0 1319

БСП подкрепи Балканския газопровод в критичен момент

„През март месец имаше изключително важно гласуване в парламента , от което зависеше съдбата на Балканския газопровод. Това беше ключов момент, защото тази тръба можеше да мине  през Гърция и да ни заобиколи. Тогава от БСП подкрепихме минаването на газопровод през България и показахме, че можем да защитаваме националния интерес“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" и член на ИБ на БСП  Драгомир Стойнев пред БНТ. „Радвам се, че този проект се осъществява, въпреки че преди се говореше за 63 милиарда кубика газ , а сега за 15 милиарда. Можехме да имаме директна доставка на природен газ, а сега ще зависим от Турция“, допълни той.

Относно скандалите в БНР Стойнев коментира, че неслучайно България е на 111-то място по свобода на словото, а през 2008 година сме били  на 51-во място. „Само си представете държава, където арестуват журналисти, уволняват ги, водят ги с белезници, арестуват фотографи. Какво ще си помислим за тази държава – че е в авторитарен режим“, каза социалистът. Той припомни, че директорът на БНР се избира от СЕМ. „Да не забравяме, че управляващите  избраха член на СЕМ от тяхната квота, която е  завършила Аграрна икономика с 3.89“, допълни Драгомир Стойнев.

Стойнев заяви, че БСП прави всичко възможно Мая Манолова да стане кмет на София. „Мая Манолова е закърмена с левицата и тя е ляво ориентиран човек. Тя в момента привлича всички разочаровани хора. Но Мая Мая Манолова не може да спечели София без гласовете на БСП“, изрази мнение той.

Относно ситуацията с варненската организация на БСП, Стойнев коментира, че това е част от промяната, която ръководството иска да наложи в партията. „Когато човек е загубил доверието на ръководството, е нормално да се оттегли. Има едно изключително малко шумно мнозинство, което постоянно работи срещу ръководството на партията докато ние се борим срещу статуквото в управлението. Те не желаят промяната, която налагаме в момента – едно младо поколение политици, което дава шанс на БСП да спечели областни градове“, коментира народният представител.

По темата за освобождаването от ареста на Джок Полфрийман, Стойнев заяви,че като политик не може да коментира съдебната система, но го прави като гражданин. „Познавам бащата на това момче и разбирам каква е болката и мъката. Това е в ущърб на цялото общество“, завърши Драгомир Стойнев.