Александър Симов : Президентът констатира проблеми, които виждат всички

Сеп 05, 2019 Новини БСП в медиите 0 879

05.09.2019

„Президентът констатира проблеми, които виждат всички. За съжаление това е бруталната реалност в България. Не мога да съм доволен, че е така, но съм доволен,че има български политик, който посочва очевидните проблеми, без да се страхува”. Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" Александър Симов пред Нова телевизия.

Той коментира, че през изминалия месец  са се случили два много показателни случая– провеждането на пресконференция на ГЕРБ и СДС без журналисти и отвинтените микрофони в Министерски съвет по време на посещението на Урсула фон дер Лайен в България,за да не би някой да зададе въпрос, който да не се хареса на премиера. „При такава политическа атмосфера, в страната на отвинтените микрофони, в страната на пресконференциите без преса, е добре, че една от институциите в България не мълчи по проблемите, които хората виждат”, категоричен бе Симов. Той добави, че тези действия говорят много за българският политически климат.

„Тесният кръг, който се бетонира на власт, е Бойко Борисов и неговото обкръжение. Виждате как действат от няколко месеца – пътуват с джипа из България и раздават пари,  вече коментират само теми, които са им интересни, не допускат журналисти и не дават на  никой да им разваля красивия розов медиен сън”, изрази мнение социалистът.

Относно изборите за кмет на София Симов  припомни, че на 11 септември Софийската  градска конференция  ще излъчи кандидат. На въпрос за евентуалната подкрепа за Мая Манолова, Той  заяви, че с  човек като Мая Манолова и  нейната енергия е напълно възможно да падне бастионът на ГЕРБ. Необходимо е София да има кмет, който да направи промяна.  „Виждам, че в столицата все повече има гражданско общество, което иска конкретни решения. Ако десният избирател наистина иска промяна, той трябва да се откаже постоянно да рови в миналото” завърши Александър Симов.