Драгомир Стойнев: ГЕРБ въведе нов данък за българските фирми – данък корупция

04.07.2019

Драгомир Стойнев: ГЕРБ въведе нов данък за българските фирми – данък корупция

„ГЕРБ въведе нов данък за българските фирми – данък корупция. Този данък ще бъде за всяка фирма, която не подпомага финансово управляващите”. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев. Той допълни, че  върху тези фирми ще бъде стоварена цялата административна тежест и всички институции ще бъдат вторачени върху всеки, който не даде някой лев на управляващите. „Този данък ще доведе до тоталното изкривяване на политическия процес в България. Предупредихме ви многократно, затова не се учудвайте, когато от Европа дойдат и кажат, че не ставаме дори за чакалнята на еврозоната и Шенген”, обърна се той към управляващите.

Крум Зарков: Ние сме категорично против финансирането на партиите от юридически лица

 „Ние сме категорично против финансирането на партиите от юридически лица и забраната в закона трябва да остане”, категоричен бе зам.-председателят на ПГ на левицата Крум Зарков.  Той коментира, че управляващите са се опитали да вкарат рестрикции и са се изправили пред въпроси, които нямат отговор. „Това е така, защото решението, записано в закона досега, е правилното. Налагайки грешно решение, украсено със всякакви финтифлюшки, не го правите правилно”, добави Зарков. Социалистът коментира, че благодарение на много хора, които са полагали усилия много години, е постигнато прозрачно финансиране на партиите. „Управляващите, обаче ни връщат назад. Вместо мнозинството да работи за отмяната на един мониторинг на ЕК, те ни връщат друг, този на ГРЕКО – групата държави в Съвета на Европа, които наблюдават процесите на корупция”, каза още Крум Зарков.

 

Пенчо Милков: Управляващите не сложиха бариера пред порочното финансиране на партиите

„Това, което управляващите предлагат, е юридически лица, които имат просрочени задължения или са регистрирани в офшорни зони, да не могат да финансират партиите”. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България” Пенчо Милков. Той коментира, че социалистите още сутринта са предложили фирми, които изпълняват обществени поръчки, имат концесионни договори, изпълняват дейност под лицензионен режим, също да не могат да финансират партиите. Но това не е прието. Милков попита, защо НПО, които водят вредна за България политика,  също липсват от забранителния списък. „С предложенията си мнозинството не слага никаква бариера пред порочното финансиране на партиите”, категоричен бе Пенчо Милков.