На последно място сме по усвояване на еврофондове

Това заяви на пресконференция в Хасково евродепутата Кристиян Вигенин

Това заяви на пресконференция в Хасково евродепутата Кристиян Вигенин. Според него по данни на статистиката за последнта година България е слезнала на последно място по усвояване на еврофондове. За сравнение през миналата година сме били на 14-то място.

Парламентарната група на „Коалиция за България“ ще подкрепи ветото на президента Георги Първанов за неизползваните и натрупани отпуски за предходен период, каза на пресконференция в Хасково народният представител Емилия Масларова. Ако това вето бъде отхвърлено в парламента, ПГ на “Коалиция за България” е готова да започне действия за сезиране на Конституционния съд, добави тя.
    Сред участниците в пресконференцията бяха евродепутатът Кристиан Вигенин и народният представител Димчо Михайлевски.
    Ние сме изключително учудени, че близо 11 дни след приетата актуализация на бюджета, тя не е обародвана в “Държавен вестник”, каза Михайлевски. Според него това забавяне предизвиква много сериозни въпроси, тъй като има конкретни ангажименти за извършване на плащания и субсидии, които не търпят никакво отлагане и които имат рефлекс върху стотици хиляди български граждани.
В Хасково членовете на ИБ на НС на БСП Кристиан Вигенин, Илия Баташки, Явор Гечев и Дора Янкова се срещнаха с Областните  се срещнаха с Областните съвети на БСП от Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Стара Загора и Хасково.
    Членовете на ИБ запознаха ръководствата на партията по места с етапния отчет, приет на заседанието на НС на БСП от 3 юли тази година, за изпълнение на задачите, поставени на заседанието на 47-мия конгрес на БСП от 18 октомври 2009 г.