Младежи възстановиха детска площадка в Плевен като протест срещу искания от общината кредит

Може ли със 120 лв  изцяло да се възстанови детска площадка? Младежите от БСП- Плевен доказаха, че това е напълно възможно

Може ли със 120 лв  изцяло да се възстанови детска площадка? Младежите от БСП- Плевен доказаха, че това е напълно възможно. С тези пари те успяха да купят препарати за растителна защита, инструменти и материали. И след няколкодневен труд направиха като нова буренясалата детска площадка пред бл. 322 в плевенския квартал „Дружба”.

Както повечето неща в живота, инициативата се заражда спонтанно. Част от членовете на Младежкото обединение в БСП – Плевен имат малки деца и добре познават неволите на младите семейства. Първоначално решават да насочат усилията си към Градската градина или детски кът в централната част. Но надделява избора за едни от най-населените плевенски квартали. И заради собствеността на площадките, и заради това, че там живеят много млади семейства. Обработват буренясалата площадка с препарат, после я окосяват и почистват. Следва възстановяване на дървените седалки на пейките и двете люлки. После всичко е боядисано в свежи цветове. И за разкош са нарисувани красиви цветя. Обектът е готов, след като около площадката младежите засадиха ниски декоративни храсти и ниска растителност, които впоследствие ще оформят жив плет.

Идва време и за сметката – за всичките купени инструменти, материали и консумативи, както и за засадените растения са похарчени 120 лв. Разбира се, в тази сума не влиза труда на младежите. А те не крият задоволството си от крайния резултат.

За тези, които саркастично се усмихват и се опитват за правят асоциации с инициативи от времето на социализма, младежите също с усмивка добавят, че тогава не са били родени. И допълват – това е нашия символичен жест на несъгласие с убийствения кредит, искан от община Плевен, който ще връщаме всички ние, плевенските данъкоплатци.

Справка в сайта на общината показва : през 2006 г за същата площадка са са похарчени :  за строителни работи-“Водно строителство 2000” АД - 3701.00 лв, за детски съоръжения /детска пързалка, люлка, тунелче и мостче/ - “Мир-Плевен” ЕООД - 2765.00 лв, за пейки– Общ. фирма “Паркстрой”ЕООД - 744.00 лв, за озеленяване –Общ. фирма “Паркстрой”ЕООД - 793.00 лв. Всичко: - 8003.00 лв.