Деница Златева в Троян: На тези избори мисията ни е да спасим България и Европа

Май 23, 2019 ЛОВЕЧ Новини Избори 0 1545

В следващия европарламент да има прогресивно мнозинство, което ще се бори за по-справедлива и социална Европа

"За тези 6 седмици изминахме над 13 000 км. Бяхме в 21 области - в малки и отдалечени общини, в някои видяхме изключително много болка и тъга. Община Троян показва как може да се управлява една община; как кметът и Общинският съвет могат да се грижат и за общинския център, но и за всички 21 села в нея." Това каза кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ и зам.-председател на НС на БСП Деница Златева в Троян.

Златева сподели, че се надява в кампанията представителите на "БСП за България" да са успели да убедят избирателите за важността на тези избори. По думите ѝ в следващия мандат на Европейския парламент предстои да се вземат решения, които ще касаят в много голяма степен България.

"Изправени пред опасността от нарастващите ксенофобия и национализъм, ние, левите и прогресивни партии, имаме мисия да спасим Европа. За нас политиката за сближаване, за намаляване на неравенствата не са просто празни думи. Важно е да сформираме онова прогресивно мнозинство е следващия Европейски парламент, което ще се бори за една по-социална и по-справедлива Европа ", коментира тя.

 Златева бе категорична, че е крайно време да се прекрати разделението, което създават сегашните оперативни програми. "Както се инвестират милиони в градове като София, Варна и Бургас, същите възможности за финансиране и реализиране на проекти трябва да имат и градове като Троян", каза Златева.

"Ние ще работим за всички региони и общини, защото за нас няма второ качество европейски и български граждани. В кампанията отново видяхме как управляващите делят населените места на такива, които подкрепят и гласуват за ГЕРБ, и на такива, които гласуват за други кандидати. Неразбираемо и недопустимо е в 21 век да делим хората в зависимост от политическите им пристрастия", смята заместник-председателят на НС на БСП.

По думите на Златева предизборната кампания на управляващите се пое изцяло от премиера: "Вече две седмици Бойко Борисов обикаля България с един джип, заедно с двама членове на кабинета си, и раздава с щедра ръка парите на българските данъкоплатци, реже  лентички и открива пътища, някои от които пропаднаха след първия дъжд."

"Нашата задача е ясна - ние сме си поставили за цел да спечелим тези избори. Не толкова заради БСП, а заради всички вас. На 26 май, всички заедно да покажем червен картон на това управление", завърши Деница Златева.

 В срещата участие взеха Донка Михайлова, кмет на община Троян, Минчо Казанджиев, председател на Областния съвет на БСП - Ловеч, и Росен Веселинов, председател на БСП - Троян.