Крум Дончев във Варна за старта на 50-то юбилейно рали „България“ в подкрепа на всички участници.

Май 11, 2019 Новини Избори 0 675

Двукратният победител в Рали „България“ Крум Дончев ще е на трасето във Варна, за да подкрепи екипажите, които ще се състезават следващите три дни. Общо 41 екипажа, сред които българи, румънци, унгарци, турци и сърби ще мерят сили в юбилейната 50-та надпревара.

С топли чувства към отминалите години в спорта, силна емоция и много надежда към младото поколение кандидатът от левицата за ЕП Крум Дончев сподели „Спортист означава морал, достойнство и хъс за победа, като тези качества се развиват в истинското съревнование между хората. Спортистите, чрез своя път на усъвършенстване достигат и до други качества, които се наричат умение за прозорливост и ориентация, което ги прави и професионалисти в житейския им път. Спортът, всички идеи и каузи, свързани с него трябва да имат една единствена цел – да обединяват обществото в негово име. Той е този феномен, който формира здравето на нашите деца, учи ги на дисциплина, морал и изгражда в тях воля за преодоляване първо на собствените им ограничения, а след това и на всички външни трудности и предизвикателства. Спортът изгражда характера на нашите наследници и оформя лицето на нашето бъдещо общество. Желая успех на всички участници от все сърце!“

Първият етап от състезанието е на 11 май от 8 часа, отново от площада във Варна. Оттам маршрутът ще премине през Белослав, Бялата вода, Девня, отсечките „Валери Великов“, „Лозево“ и „Новосел“ край Шумен. Третият етап от ралито стартира в неделя от 8,30 часа, като участниците ще преминат  през скоростните отсечки при Аладжа манастир, Синдел и бул. „Васил Левски“.  Очаква се финалът да е около 16,30 часа в неделя.