Кандидатите за евродепутати от БСП за България: Няма да позволим строежа на депо за отпадъци при с. Джерман

Апр 30, 2019 Новини Избори 0 1312

30.04.2019

Кандидатите за евродепутати от "БСП за България"  Иван Кръстев и  Емил Георгиев се срещнаха с Инициативния комитет срещу стоежа на депо за отпадъци в с.Джерман.  На срещата, освен представители на Инициативния комитет, присъстваха народният представител Иван Ибришимов и областният председател на БСП – Кюстендил Станислав Павлов.

„Вече 8 г. се борим това, тук да не се превърне в боклукчарника на Кюстендилска област. Осем години ни лъгаха, мамиха и ни обещаваха какво ли не. Потвърди се правилото, че ГЕРБ лъжата я нямат за нищо. И те продължават това безумие“, това каза на срещата председателят на инициативния комитет Божидар Тасков.

 Кандидатът за евродепутат Емил Георгиев сподели, че е член на комитета, който е наблюдавал строежа на АМ „Струма“. „Едва ли някой знае повече от мен- защо магистралата беше отклонена на 3 км. от тук. Доказаха се свлачищни процеси, високи подпочвени води, районът е земетръсен. Всички процеси, които бяха доказани, дадоха основание магистралата да се отклони. Кметът на Дупница направи всичко възможно това депо да се утвърди.  Аз няма да оставя нашите депутати и тези, които ще станат евродепутати, да позволят строежа на това депо да се случи. Обещавам, че няма да го допусна. Искам да бием ГЕРБ с 1 глас и този глас да бъде от Джерман“, заяви Емил Георгиев.

По-късно, на среща в Дупница, петицията против строежа на депото подкрепи и водачът на листата на "БСП за България" Елена Йончева.