Петър Курумбашев: „Председателят Таяни не е на страната нито на поддръжниците, нито на противниците на мобилния пакет, а на върховенството на закона на този парламент.“

„Ние сме готови за тази битка и ще я водим до края на този мандат, както и в следващия.“

„Председателят Таяни не е на страната нито на поддръжниците, нито на противниците на мобилния пакет, а на върховенството на закона на този парламент и взе единственото възможно решение - гласуването да бъде отложено“, каза евродепутатът от БСП/ПЕС  Петър Курумбашев по време на дебата за пакет „Мобилност“ в пленарна зала в Страсбург.

            „Няколко пъти сме подлагани на буквално изнудване с изказването, че ако не се приеме този пакет, държавите членки щели да приемат едностранни решения. Кажете ми, това Европейски съюз ли е или Европейски съюз на нациите?“, каза още българският евродепутат. Според него корпоративният дъпминг, който наложиха компаниите от Западна Европа предизвика социалният дъмпинг, тъй като започнаха да плащат два пъти по-малко на полските, румънските и българските превозвачи.

            „Ние ви предложихме да избегнем тази битка и да не обсъждаме този пакет в края на мандата, а вие си помислихте, че това е слабост. Ние сме готови за тази битка и ще я водим до края на този мандат, както и в следващия“, допълни Курумбашев.