Николай Бериевски, председател на МО в БСП: Силни сме, защото сме обединени

Янр 26, 2019 Новини БСП 0 1898

БСП е единствената истинска алтернатива, която може да направи България по- добра и по- социална

“2018 гoдина мина. От нея останаха равносметките и, надявам се, правилните изводи. 2019-та, от своя страна, се очертава да бъде една различна година, решаваща за България и БСП. Това е годината, в която не само трябва да изпълним моралния си дълг към българските граждани и поетите политически обещания, но да използваме напълно реалните възможности пред нас и да сложим край на авторитарното Борисово "царуване". С тези думи лидерът на Младежко обединение в БСП Николай Бериевски се обърна към делегатите на заседанието на 49-я конгрес на БСП в НДК. Той изрази убеденост, че БСП е на прав път и с достатъчно воля и усилие, България ще се превърне в истински демократична, по-социална и по- европейска държава.

Николай Бериевски представи кратък отчет за дейността на младите социалисти за изминалата година, която определи като „динамична и ползотворна“. „Реализирахме множество кампании, инициативи, обучения, срещи в т.ч. и международни. Изминахме над 16 000 км., с една единствена цел - да попитаме младите хора в страната- какви са техните проблеми и заедно да потърсим  решенията им. Именно това обедини младите в БСП и ни провокира да създадем документа "Визия на младите за България", заяви той. Бериевски обясни, че в две страници са обобщени четирите основни приоритета на младите в страната, които са: възможност да създадат и отгледат семействата си в България, да имат достъп до качествено здравеопазване, образование и култура. Обобщени са и конкретните мерки, с които може да се постигне това. „Последните месеци явно показаха, че в Младежкото обединение кипи живот и сигурен съм, че и вие го виждате. Ние, младите в БСП, мобилизирани и заедно, стигнахме до тук. Силни сме, защото сме обединени. Всички ясно съзнаваме, че истинските предизвикателства тепърва предстоят. Напълно съм убеден, че запазим ли тази наша енергия и насочим ли правилно потенциала си във време, в което се изискват смели решения и действия, ще постигнем много повече“, категоричен бе Николай Бериевски.

Лидерът на Младежкото обединение постави и въпроси, свързани с ролята и мястото на младите социалисти в предстоящите избори. Той изрази надежда тенденцията от 2017 г. за увеличаване на младежкото представителство да се запази.

„Призовавам ви да бъдем по-смели, по-уверени и да пристъпим към решителни действия. Нека концентрираме цялата си енергия- да бъдем по-обединени от всякога, за да спечелим предстоящите избори. И знаете ли, това не е самоцелно състезание, което трябва да спечелим за победата, а за да докажем, че БСП е единствената, истинска алтернатива и ние можем и ще направим страната си по- добра и по- социална“, заключи Николай Бериевски.