Белене, Левски и Пордим към БСП: Вие сте единствената партия, която обсъжда своите предложения с хората- от големия град до най-малкото село

Дек 06, 2018 ПЛЕВЕН Новини Избори 0 1955

06.12.2018

Белене, Левски и Пордим към БСП: Вие сте единствената партия, която обсъжда своите предложения с хората- от големия град до най-малкото село

„Цяла Северна България е много изостанала в сравнение с южната част на страната.Инфраструктурата е в пъти по-лоша, работните места по-малко, запратите по-ниски.“ Това казаха жители на град Левски пред народните представители от ПГ на „БСП за България“ Дора Янкова, Николай Цонков и Явор Божанков. Те добавиха, че  общинските болници трябва да бъдат третирани наравно с държавните. Като основни приоритети за развитието на страната хората определиха решаването на демографската криза, реформа в образованието и провеждане на адекватна административна реформа. Те предложиха модернизирането на БДЖ и развитието на ЖП транспорта да  залегне сериозно във „Визия за България“.  „През дискусията за Алтернативния бюджет на БСП за 2019 г. бе направена първата стъпка в реализирането на предложенията във Визията“, каза народният представител Дора Янкова. Тя добави, че публичните финанси  трябва да бъдат в полза на хората, да развиват работеща икономика и да намалят контрастите в регионите. „Има друг начин за разпределение на публичните пари, той е предложен във Визията и ще доведе до по-високи доходи, повече средства за въздействие върху икономиката и повече средства за регионите“, категорична бе Янкова.

„С Визията трябва да възстановим изцяло образователната система и дълбоко да реформираме системата на здравеопазването, за да създадем образовано поколение, което да съживи икономиката и да работи за собственото си развитие и бъдещето на държавата. Така хората, ще могат да получават по-добри доходи и да живеят по-добре“, коментира депутатът Николай Цонков. Пред жителите на Левски народният представител Явор Божанков заяви, че партия, която може да реформира себе си, може да реформира и България. 

Жителите на Белене категорично се обявиха за възстановяването на проекта за строеж на АЕЦ „Белене“, както и възстановяване на проекта за Хидротехнически комплекс на р. Дунав. На срещата с депутата Кольо Милев те добавиха, че развитието на ядрената енергетика и строежа на АЕЦ „Белене“ трябва да залегне още по-категорично във „Визия за България“. Те казаха още, че подкрепят и предложенията на БСП - парите да не следват ученика, всички ученици да учат по един учебник по предмет, болниците да не бъдат търговски дружества.

В разговора си с народните представители Манол Генов и Николай Иванов жителите на с.Пордим казаха, че се надяват БСП скоро да успее да реализира своята „Визия за България“, за да остават младите хора у нас и да се развиват в родината си. Те добавиха, че БСП е единствената партия, която обсъжда своите предложения с хората- от големия град до най-малкото село. „Това показва вашето желание не просто да управлявате България, но и да работите за нейното развитие“, казаха хората. Народните представители обясниха, че Визията дава надежда не само за развитието на страната, но и за по-добър живот на всички български граждани. Те добавиха, че без развито образование, няма как да имаме добро здравеопазване, работеща икономика и добри доходи. Затова образованието, заедно с излизането от демографската криза, трябва да е основен приоритет на всяка власт.