Село Сухаче пред БСП: Видимите резултати на ГЕРБ са пълната разруха

Дек 06, 2018 ПЛЕВЕН Новини Избори 0 1981

06.12.2018

„Видимите резултати на ГЕРБ са само разруха. Изобщо не се интересуват от хората.” Това казаха хората от село Сухаче пред зам.-председателя на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев и депутатите Кристина Сидорова и Чавдар Велинов по време на представляването на "Визия за България". Те показаха пред тях моста при село Горник, община Червен бряг. „Мостът е построен за 62 дни през 1932 г. В средата на октомври поддаде и по него днес се ходи само пеша. Виждате, че нищо не е направено по него, за да бъде възстановен”, оплакаха се хората от селото. Те изразиха недоумение, как  за 10 години управление на ГЕРБ и усвояване на големи пари за инфраструктура, видимите им резултати са всъщност катастрофални за цялата държава. Заради повредения мост, са засегнати град Койнаре и 5 села. До тях с кола може да се стигне само след над 100-километров обход.  Децата минават пеш по два пъти на ден – сутрин и вечер, за да отидат на училище. Причина за аварията са тировете, които от месеци минавали по иначе изчисления за до 5-тонни возила мост, тъй като пътят е определен за обходен маршрут от АПИ. Съоръжението е общинско и все още не е възстановено.

Червен бряг към БСП: Трябва да успеете, за да я има България

По- късно народните представители от левицата посетиха гр. Червен бряг. Там хората подкрепиха идеите на БСП в земеделието, но бяха категорични, че реализирането им ще е трудно, защото  ще бъдат засегнати интересите на няколко фирми, печелещи милиони. „Трябва да успеете, за да я има България. Сега отглеждаме 3 култури, а преди  89-та година четиридесет и три. Затова ядем вносни плодове и зеленчуци", заяви  жител на Червен бряг. Хората бяха категорични, че читалищата трябва да бъдат подпомагани по-активно.

Хората от гр. Искър: Да бъдат справедливо индексирани пенсиите

За справедлива и пълна индексация на всички пенсии се обявиха хората от гр. Искър пред народните представители от ПГ на „БСП за България” Валери Жаблянов и Румен Георгиев по време на представянето на "Визия за България". Те настояха и за помощ от страна на държавата за дребните земеделски производители. „Нужна е и цялостна програма за развитие на селата в страната”, категорични бяха хората от гр. Искър.

Кнежа към БСП: Възстановете Института по царевицата

Валери Жаблянов и Румен Георгиев посетиха и гр. Кнежа, където хората поискаха да бъде подпомогнат и напълно възстановен Институтът по царевицата, който е част от Селскостопанската академия. „Вече не се използват утвърдените ни българските сортове. Заменят се от чужди. Коя държава предава собствените си открития”, попитаха хората от Кнежа. Те също се обявиха за осезаемо и реално увеличение на пенсиите. Поискаха възстановяване на затворените болнични заведения в района.