Плевенчани към депутати от БСП: Трябва да се върнат професионалните техникуми и образование

Дек 06, 2018 ПЛЕВЕН Новини Избори 0 1803

06.12.2018

„Трябва да се върнат професионалните техникуми, които да бъдат модернизирани и да отговарят на съвременните изисквания на обучение. Професионалното образование е изключително важно за развитието на региона и страната ни“. Тази препоръка отправиха присъстващите към зам.председателя на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски и народните представители Елена Йончева, проф. Анелия Клисарова и Васил Антонов по време на представянето на „Визия за България“ в Плевен. Проф. Клисарова обясни, че ще има профилна оптимизация на 54 университета. „Не става въпрос за закриване на университети, но те да работят в тези направления, които са свързани с икономиката и развитието на държавата“, подчерта тя.

„Лекарите се превърнаха в търговци, а болниците в търговски дружества. Радваме се, че във Визията са набелязани мерки това да се промени и всеки пациент да има равен достъп до здравеопазване“, казаха още присъстващите.Като стратегически въпрос за Плевенския район те посочиха  АЕЦ „Белене“. 

Плевенчани поставиха въпроса и за машинното гласуване. „Ще продължим да настояваме то да бъде въведено, защото това е един от начините да се преборим с фалшивите резултати на изборите“, коментира Георги Свиленски. Присъстващите попитаха и защо за Плевен няма отделна Визия. Народните представители обясниха, че за всяка област ще се изработи регионална визия, която ще бъде в резултат от глобалнатаВизия за България“.

Говорителят на парламентарната група на „БСП за България“ Елена Йончева подчерта, че през последните месеци ръководството и представители на БСП са представили „Визия за България“ пред неправителствени организации, синдикати, експерти, професионални организации. По време на срещите са дискутирани предложенията на БСП. „Важно беше да чуем тяхното мнение и препоръки и да намерим допирни точки за сътрудничество“, каза още Йончева.

Народният представител Васил Антонов заяви, че трябва Визията да стигне до всеки човек от партията. „Искаме да чуем различни мнения и да вземем под внимание всяко едно предложение, за да стане един документ на БСП, който да бъде приет на Конгреса“, посочи Антонов.

На срещата присъстваха председателят на Общинския съвет на БСП в Плевен Свилен Атанасов и председателя на Областният съвет на БСП Диана Ботева.