Антон Кутев: Абсурд е Марияна Николова да бъде вицепремиер

Nov 22, 2018 Новини БСП 0 887

На бащиния го обърнаха. Няма как да се управлява така държавата

„На България явно не й върви с вицепремиерите. Ужасяващо е това, което видях. Според мен хора случайно стават такива. Не виждам смислено основание Мариана Николова да бъде вицепремиер.” Това каза пред БТВ зам.- председателят на ПГ на „БСП за България” Антон Кутев в коментар на първото интервю на новия вицепремиер Марияна Николова. От изказването й пред медиите той заключи, че е абсурд тя да заема тази длъжност. „Винаги съм мислил, че за да станеш вицепремиер, трябва да си запознат с материята  и не ти е нужно време, но ще я изчакаме две седмици, както иска. Ще я изтърпим и малко повече”, добави Кутев. Според него Николова изглежда уплашена и осъзнава, че не е за тази позиция. „На бащиния го обърнаха. Няма как по този начин да се управлява държавата. Това е безобразно”, категоричен бе народният представител.

Според Кутев поведението на Сидеров ще донесе много мъки на Борисов. Той добави, че премиерът ще се опитва да налива бюджетни средства, за да потушава недоволства и искания, но това няма да му помогне. „Сидеров иска да изтегли гласовете на патриотите, като каже, че нито един от двамата им вицепремиери не стават. Тогава на избори гласовете ще отидат при Атака. Дали ще се получи, е друг въпрос. Няколко пъти съм предричал, че Сидеров няма да успее да влезе в парламента, но той е успявал. Явно е като котките – има девет живота”, коментира Антон Кутев.

По отношение на Красимир Каракачанов, народният представител коментира, че вероятно ще се оттегли от поста, но до тогава правителството може и да падне”, каза Антон Кутев. Депутатът коментира, че бензинът е паднал с още няколко стотинки, но протестите не стихват. „Колкото и да го свалят, недоволството е натрупано. То си търси израз”, аргументира се той. „От десет години Борисов говори, че прави магистрали, поне да ги беше направил както трябва. Най-големият проблем е неработещата икономика. Няма преки чуждестранни инвестиции, защото условията са лоши. В резултат на това, има висока безработица, а от там и голямо недоволство. Каквото и да раздаде премиерът с бюджета, то няма да се потуши. Резултатът ще е тежък крах на правителството около месец май”, предрече Антон Кутев. Той поясни, че левицата подкрепя протестите, но не ги организира. „Ще се опитаме да вкараме в парламента всички искания на протестиращите. Това ще е нашата помощ към тях”, каза народният представител.

Кутев припомни, че БСП е поискала замразяване на депутатските заплати. „За да няма дисбаланс, трябва да се повишат доходите на хората”, каза Антон Кутев. Той добави, че левицата не иска да поддържа кворума в Народното събрание.