1000 пловдивчани протестираха на 1 май

   Близо хиляда пловдивчани преминаха в протестно шествие по Главната, скандирайки „Хляб, труд, демокрация", „Дянков, вън!", „Да кажем „не" на страха", „Стига зрелища, искаме работа"

   Близо хиляда пловдивчани преминаха в протестно шествие по Главната, скандирайки „Хляб, труд, демокрация", „Дянков, вън!", „Да кажем „не" на страха", „Стига зрелища, искаме работа". Колоната с развети знамена и лозунги поведе лидерът на пловдивските социалисти доц. д-р Илия Баташки. Шествието спря пред Цар-Симеоновата градина, където мнозинството запя „Дружна песен днес да eкне" и огласи площадното пространство.

За гордостта и радостта от трудовите постижения в отминалите години си спомни героят на социалистическия труд с 45 медала Гинка Чераджийска. 1  май за нас беше един от най-светлите празници, заяви от микрофона, като сподели болката си от днешната действителност, която изкарва хората на улицата. "Вместо да празнуваме, сега протестираме заради децата ни, които заслужават да бъдат близо до нас, а не в чужбина - каза пенсионираната ударничка от Комбината по текстилна промишленост. Искаме да живеем и да се трудим в страната си, настоя младата майка Петя Василева, облечена във фланелка с надпис „Дянков погреба България". Нейния призив подеха множеството присъстващи млади хора, като започнаха да скандират „Оставка!".

За 9 месеца управляващите ни доведоха до началото на края, който за всички нас ще бъде трагичен, започна речта си председателят на ГС на БСП в Пловдив Илия Баташки. С действията си  кабинетът „Борисов" влоши икономическа среда и задълбочи кризата във всички сфери на обществения живот- здравеопазване, образование, социална система, посочи той и призова: Вместо да ни плашат с избори, да си свършат работата, за която са избрани от народа ни. Той се обърна към пловдивчани с апела да не се страхуват, защото Българската социалистическа партия няма да абдикира от основната си роля да бъде защитник на обикновените хора и техните конституционни права. Всеки ден ще бъдем до вас и ще работим за вас, увери БСП  лидерът, а хората реагираха с аплодисменти и мощното „Победа!". След първомайските поздравления и пожелания за здраве и енергия, участниците в шествието извиха хоро, с уточнението, че това е също форма на протест.