Кольо Милев: „Визия за България“ е отворен документ, в който ще допълваме всички полезни за страната предложения

Сеп 26, 2018 Новини Избори 0 651

26.09.2018г.

„Визия за България“ е с дълъг срок на действие. Тя е отворен документ, в който ще допълваме всички полезни за страната предложения. Тя се отнася за доходите и за икономиката, здравеопазването, образованието, за демографската криза“ Това каза на среща със Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва във Варна народният представител от ПГ на „БСП за България“ Кольо Милев. Той добави, че в момента има дълбока криза на кадри в страната. По думите му армията ни има сериозни проблеми. „Трябва да се увеличи заплащането на военнослужещите. Осезаемо се чувства дефицит на кадри там“, добави той. „Ние ще разработим регионални визии за цялата страна. Ще има и за морската ни столица, както и за Бургас“, каза още Милев.

„Националната сигурност не е само вътрешната сигурност. Тя има по-широко измерение. Тя е социална, икономическа, етно-религиозна.“ Това каза народният представител Славчо Велков. По думите му все повече се налага мнението за нуждата  да се разработи за всеки регион и визия за неговото развитие.

Според народния представител Никола Динков е необходимо да се обърне сериозно внимание на всички региони в страната. „В тези региони, които не са доразвити, трябва да се наблегне на транспортната инфраструктура. Общинските центрове трябва да бъдат добре свързани с областните. Това ще доведе до добро придвижване на работниците и служителите“, каза той.

На срещата присъства и народният представител Димитър Стоянов. По думите му „Визия за България“ може да даде нов старт за страната. 

Присъстващите от Съюза на офицерите и сержантите от резерва и запаса попитаха- защо управляващите не приемат предложението на левицата за преизчисление на всички пенсии. Те настояха за увеличаване на часовете по военно обучение във военните училища.